Συνεδρίαση Εργατικού Κέντρου Την Τετάρτη (15/2) συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου και μεταξύ των άλλων θεμάτων, συζήτησε την εξέλιξη σχετικά με τις εργατικές κατοικίες στο νομό Λασιθίου και το Πολυιατρείο. Επίσης εξέφρασε την αντίθεσή του στην κοινοτική οδηγία Bolkenstein, η οποία παρά τις αλλαγές που έγιναν στο αρχικό κείμενο δεν παύει να αποτελεί ένα από τα πιο κραυγαλέα παραδείγματα υπονόμευσης των εργατικών δικαιωμάτων, εμπορευματοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών και προώθησης του ανταγωνισμού σε βάρος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.
 
 
Αποφασίστηκε επίσης σε σχέση με τα εργατικά ατυχήματα που αυήθηκαν στο νομό Λασιθίου την τελευταία περίοδο και μάλιστα τα θανατηφόρα, να γίνει ημερίδα το προσεχές διάστημα σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας για την ενημέρωση και ευαισθηοποίηση των εργαζομένων και εργοδοτών.
 
Ένα άλλο θέμα που συζήτησε το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου είναι να αναλάβει πρωτοβουλία και να προτείνει σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο, εμπορικούς και επαγγελματικούς συλλόγους όλου του Νομού, να ξεκινήσουν καμπάνια για την στήριξη της αγοράς του Νομού Λασιθίου.
 
Αυτό μπορεί να γίνει με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Λασιθωτών καταναλωτών ,ούτως ώστε να στηρίξουν την τοπική οικονομία και αυτή η πρωτοβουλία εντάσσεται στην πάγια θέση του Εργατικού Κέντρου, οτι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας αλλά και ειδικά στο Νομό μας απασχολούν αρκεό εργατικό δυναμικό.
 
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos