Η εικόναΓνωρίζουμε στους ευσεβείς χριστιανούς, ότι την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου θα μεταφερθεί από τον Σεβ. Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίο η Τιμία Κάρα του Αγίου Οσιομάρτυρος Ραφαήλ του Νεοφανούς στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, η οποία θα τεθεί σε προσκύνηση για αγιασμό και ενίσχυση των πιστών.
Η επίσημη υποδοχή της Τιμίας Κάρας θα γίνει από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιο, τους Ιερείς και τους πιστούς το πρωΐ της Δευτέρας, ώρα 11.00΄ π.μ. στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, στην πόλη της Σητείας.

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στον Ναό μέχρι ώρα 01.00΄ π.μ.
• Κατά την παραμονή του Αγίου Λειψάνου στη Σητεία θα τελεσθούν οι εξής Ιερές Ακολουθίες:
• Το απόγευμα ώρα 5.00΄ μ.μ. η Ακολουθία του Εσπερινού και η Ιερά Πάράκλησις προς τους Αγίους ενδόξους Νεοφανείς Οσιομάρτυρες Ραφαήλ, Νικόλαον και Ειρήνην.
Το βράδυ από ώρα 9.00΄ μέχρι ώρα 01.00΄ π.μ. Ιερά Αγρυπνία.

Το πρωΐ της Τρίτης 6 Νοεμβρίου, η Τιμία Κάρα θα μεταφερθεί στην Ιεράπετρα, όπου θα παραμείνει για λίγες μόνο ώρες στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής από ώρα 9.30´ π.μ. μέχρι ώρα 1.00´ μ.μ.

Παρακαλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί να προσέλθουν για να προσκυνήσουν τον πολύτιμο αυτό θησαυρό, που αποτελεί ανεπανάληπτη ευλογία για τον τόπο μας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Print Friendly, PDF & Email

Από manos