Δασκαλάκης, το πετεινάρι, ΜαστοράκηςΉταν όλοι εκεί. Το Μύρτος, για μερικές ώρες δέχτηκε μεγάλο αριθμό επωνύμων αλλά και φίλων, που έφτασαν μέχρι το χωριό για να τιμήσουν τον Μανόλη Δασκαλάκη, το «Πετεινάρι», της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος έκλεισε 50 έτη στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, τιμώμενος από την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Λασιθίου, για τη προσφορά του στον τόπο.

Αξίζει το κόπο να αναφέρουμε τα ονόματα των επωνύμων που βρέθηκαν στο Μύρτος.

Τσικαλάκης, Καρχιμάκης, ΓαρεφαλλάκηςΟ Ευρωβουλευτής Σταύρος Αρναουτάκης,
ο βουλευτής Λασιθίου Μιχάλης Καρχιμάκης,
ο Πολιτευτής της Ν.Δ., Γιάννης Πευκιανάκης,
ο Νομάρχης Λασιθίου, Αντώνης Στρατάκης,
ο πρώην Νομάρχης Λασιθίου Γιάννης Γαρεφαλάκης,
οι δήμαρχοι Ιεράπετρας, Σητείας, Αγίου Νικολάου, Λεύκης, Ιτάνου, Νεάπολης, Μακρύ Γιαλού, υποψήφιοι δήμαρχοι, αλλά και πρώην δήμαρχοι, μέλη δημοτικών συμβουλίων, φίλοι του τιμώμενου και πλήθος κόσμου, το οποίο δημιούργησε το αδιαχώρητο στην μικρή αίθουσα του Πολιτιστικού έντρου Μύρτους.

Για τον Μανόλη Δασκαλάκη, μίλησαν, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Νεάπολης Νίκος Καστρινάκης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Νίκος Χριστοφακάκης, αλλά και ο πρώην Νομάρχης Λασιθίου, Γιάννης Γαρεφαλάκης, και άλλοι.

Καρχιμάκης, Μυγιάκης, ΠευκιανάκηςΣτη συνέχεια στον Μανόλη Δασκαλάκη, δόθηκε τιμητική πλακέτα, για να πάρει ο ίδιος τον λόγο και να αναφερθεί στη πορεία του, από τα πέτρινα χρόνια του εμφυλίου, της χούντας, μέχρι σήμερα. Ενώ αποχαιρέτησε συγκινημένος όλους, ευχαριστώντας όσους τον τίμησαν.

Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα στιγμή της βραδιάς ήαν το δώρο που έδωσε στον Μανόλη Δασκαλάκη ο πρώην δήμαρχος Ιεράπετρας, αλλά και υποψήφιος, Μανόλης Μαστοράκης. Ένα πετεινάρι, ομοίωμα, για να θυμάται ο ίδιος την ημέρα, αλλά και το παρατσούκλι. Το πετεινάρι, είχε κάνει και αβγό, ενδεικτικό της αποτελεσματικότητας Δασκαλάκη.

Η βραδιά τέλειωσε με τη Δημοτική Χορωδία Ιεράπετρας και μικρή δεξίωση στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos