δημιουργίες με βάση τσιπούρα και λαβράκι ιχθυοτροφείου
δημιουργίες με βάση τσιπούρα και λαβράκι ιχθυοτροφείου

Σ’ ένα διεθνών προδιαγραφών φεστιβάλ γευσιγνωσίας και προβολής των μεσογειακών ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας (τσιπούρα και λαβράκι), μετατράπηκαν οι εκδηλώσεις της Enterprise Greece στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου – Enterprise Greece (δημόσιος φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ανάπτυξης) διοργάνωσε τις προηγούμενες ημέρες δύο εκδηλώσεις στη Σταλίδα Ηρακλείου με τον αναγνωρισμένο σεφ Λευτέρη Λαζάρου να μαγειρεύει τσιπούρα και λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας, δηλαδή “Ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα” και τη διατροφολόγο του δικτύου Διαιτολογικών Γραφείων Τροποποίησης Συμπεριφοράς και Ελέγχου Βάρους nutrimed, Δέσποινα Δασκαλάκη, να αναλύει την υψηλή διατροφική τους αξία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη εκδήλωση, που απευθυνόταν σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, οι παρευρισκόμενοι είχαν καταφθάσει στη Σταλίδα από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, αντιπροσωπεύοντας ουσιαστικά τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και τα επιφανέστερα εστιατόρια του νησιού.

παρακολουθώντας τη μαγειρική τέχνη
παρακολουθώντας τη μαγειρική τέχνη

Εξίσου επιτυχημένη ήταν και η δεύτερη εκδήλωση, που απευθυνόταν στους ξένους επισκέπτες του νησιού που κατοικούσαν για τις διακοπές τους στο Sentido Blue Sea Hotel. Oι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να παρακολουθήσουν τον Λευτέρη Λαζάρου να μαγειρεύει ιδιαίτερες συνταγές αλλά και να δοκιμάσουν ένα ειδικά διαμορφωμένο menu από τον ίδιο και τον σεφ του ξενοδοχείου Λευτέρη Σουλτάτο, «μυώντας» τους έτσι στον γευστικό κόσμο των μοναδικών αυτών προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας 2007 – 2013.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos