υπηρεσία ύδρευσης Ιεράπετρας
το φράγμα Μπραμιανών

Η λειτουργία της Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου Ιεράπετρας συζητήθηκε αναλυτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 20 Ιουλίου 2016. Με αφορμή αβάσιμα και ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματά πολίτη  σε μέσα ενημέρωσης, κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου έγινε μια πλήρη ενημέρωση από την αρμόδια Υπηρεσία για τη λειτουργία του τομέα της Ύδρευσης, ενώ ακολούθησαν συζήτηση και τοποθετήσεις.

Μετά την αναλυτική παρουσίαση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Χάρη Κορνάρο, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που όλο αυτό το διάστημα καταβάλλεται από την Υπηρεσία Ύδρευσης  προκειμένου να αποκατασταθούν χρόνια προβλήματα μέσα από ουσιαστικές και αναγκαίες παρεμβάσεις, καθώς και στον μακροπρόσθεσμο και βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε, γίνονται όλες οι απαιτούμενες αναλύσεις, οι οποίες και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου, καθώς και  όλα τα προβλεπόμενα προκειμένου  το νερό  που φτάνει στις βρύσες μας να είναι ποιοτικό και ασφαλές, γεγονός που, όπως τόνισε, αποτελεί πρώτιστο μέλημα και ευθύνη της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Ιεράπετρας.

Με αφορμή τοποθετήσεις, ο κ. Καλαντζάκης αναφέρθηκε και στην μελέτη για το μεγάλο έργο μεταφοράς νερού ύδρευσης που έχει ανάγκη η Ιεράπετρα, διευκρινίζοντας ότι παρά την αναγκαιότητα του έργου δεν υπήρξαν από το παρελθόν οι απαιτούμενες  ώριμες μελέτες, για να μπορεί  σήμερα να  χρηματοδοτηθεί.

Με δεδομένη την προϋπάρχουσα κατάσταση αναφέρθηκε στην προσπάθεια που την τρέχουσα περίοδο  καταβάλλεται  για ένα έργο που τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα, ενημερώνοντας ότι έχει προχωρήσει η τεχνική μελέτη και προχωρά επίσης η διαδικασία των περιβαλλοντολογικών μελετών και αδειοδοτήσεων που χρειάζονται ούτως ώστε άμεσα να ολοκληρωθεί για να μπορεί ο Δήμος Ιεράπετρας να αιτηθεί  χρηματοδότηση.

Υπηρεσία Ύδρευσης: ποιότητα νερού

Αναφορικά με το θέμα της ποιότητας του νερού, ο Δήμαρχος έκανε λόγο για την προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Ιεράπετρας εδώ και χρόνια για να δίνει νερό άριστης ποιότητας στους δημότες, ενώ όσον αφορά το θέμα του Υδραγωγείου, τόνισε ότι η παρούσα υποδομή καλύπτει μεν τις ανάγκες αλλά μελλοντικά η Ιεράπετρα είναι βέβαιο ότι χρειάζεται ένα κεντρικό διυλιστήριο, από το οποίο να υδρεύονται η πόλη αλλά και όλα τα χωριά του Δήμου Ιεράπετρας, για το οποίο, όπως ανέφερε, ως δημοτική αρχή θα ξεκινήσουμε την προσπάθεια για να μελετηθεί.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προσπάθεια που έχει γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια για την ύδρευση της Ιεράπετρας από προηγούμενους Δημάρχους, καθώς και στις σημερινές προσπάθειες μέσα από τις οποίες ο Δήμος κατάφερε να πάρει δύο αδειοδοτήσεις από τη Διεύθυνση Υδάτων για τη χρήση νερού από τη Μαλαύρα και τα Μπραμιανά προκειμένου μετά την επεξεργασία του να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια.

Κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου μάλιστα αναφέρθηκε στη διαδικασία επεξεργασίας του νερού, καθώς και στην τεχνική υποστήριξή της, απαντώντας έτσι στις αβάσιμες τοποθετήσεις περί της χλωρίωσης και επεξεργασίας του νερού που υδρεύει την πόλη της Ιεράπετρας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά « Από το 1995 έχει εγκατασταθεί σύστημα αυτόματης χλωρίωσης στις δεξαμενές της Ιεράπετρας. Το σύστημα χλωρίωσης μάλιστα σήμερα είναι ηλεκτρονικό και πρόσφατα εγκαταστάθηκε ασύρματη και ενσύρματη δικτύωση με την Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου Ιεράπετρας με σκοπό να παρακολουθείται συνεχώς η χλωρίωση του νερού. Όσον αφορά τη συντήρησή του  προηγούμενους μήνες  έγινε συντήρηση και επισκευή όλης της μονάδας επεξεργασίας νερού στο Υδραγωγείο, αντικατάσταση των απαιτούμενων εξαρτημάτων και τοποθέτηση νέων ηλεκτρονικών συστημάτων»  επισήμανε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.

Υπηρεσία ύδρευσης: δίκτυα

Όσον αφορά τα δίκτυα ο κ Καλαντζάκης αναφέρθηκε στις εργασίες που όλα τα προηγούμενα χρόνια από τους εκάστοτε Δημάρχους έγιναν και συνεχίζονται σήμερα, τονίζοντας ότι «Στο μεγαλύτερο τους ποσοστό τα εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης έχουν αντικατασταθεί με δίκτυα νέας γενιάς τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά του Δήμου Ιεράπετρας, εφόσον στις συντηρήσεις, επισκευές και αντικαταστάσεις χρησιμοποιούνται πλέον υλικά νέας γενιάς, περιορίζοντας έτσι την ύπαρξη δικτύων αμιάντου μόνο σε εξωτερικούς αγωγούς» όπως επισήμανε.

Διαβεβαιώνοντας για την ασφάλεια του νερού στην Ιεράπετρα, ο Δήμαρχος ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που καθημερινά καταβάλλεται και στον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της αρμόδιας Υπηρεσίας στον Δήμο Ιεράπετρας.

Ευχαριστώντας τους εργαζομένους για την καθημερινή τους προσπάθεια, ο Δήμαρχος με αφορμή τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο κάλεσε τους πολίτες να έχουν εμπιστοσύνη στις Υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας και να μην επηρεάζονται από αβάσιμες και ανεπιβεβαίωτες προσωπικές τοποθετήσεις που βρίσκουν το φως της δημοσιότητας. Οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν  μπορούν να ενημερώνονται για τις αναλύσεις του νερού από την ιστοσελίδα του δήμου Ιεράπετρας (http://www.ierapetra.gov.gr/dioikitiki-leitourgia/diafora/analiseis-nerou/), ανέφερε

Όπως τόνισε «είναι υποχρέωση του δήμου και καθημερινά εργαζόμαστε για να εξασφαλίζουμε ασφαλές και ποιοτικό νερό σε κάθε σημείο του Δήμου Ιεράπετρας»

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos