Η Rauman Poikasoittokunta για άλλη μια φορά μαζί μας
Η Anne Lehtomaki – Koskinen στη πρόβα

Τα 70 χρόνια ύπαρξης της συμπληρώνει φέτος η Rauman Poikasoittokunta, δηλ. η ορχήστρα των αγοριών της Rauma. Αν και βέβαια τα τελευταία χρόνια περισσότερα είναι τα κορίτσια από τα αγόρια. Η θέληση των συντελεστών της ορχήστρας, Anne Lehtomaki – Koskinen και Timo Koskinen να αποκτήσουν σπίτι στο Χουμεριάκο και η εν συνεχεία σχέση που δημιουργήθηκε με την Φιλαρμονική Αγίου Νικολάου, έχει δημιουργήσει μια θερμή σχέση που κρατά, επτά χρόνια.

Τα 70 και βάλε μέλη της Rauman Poikasoittokunta βρέθηκαν για άλλη μια φορά στον Άγιο Νικόλαο, με αρκετούς συνοδούς και όρεξη να παίξουν μουσική.

Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει σχεδόν μια εμφάνιση την ημέρα, στον Άγιο Νικόλαο, στο Ηράκλειο, στο Χουμεριάκο και ξανά στον Άγιο Νικόλαο.

Αν και αρκετά μουσικά όργανα ήρθαν από την Φιλανδία, μαζί με τα παιδιά, η υποδομή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αγίου Νικολάου, διευκολύνει αρκετά τη προσπάθεια, όσο και ο χώρος για πρόβες.

Η Rauman Poikasoittokunta για άλλη μια φορά μαζί μας

Το βράδυ της Τρίτης (4/6) η Rauman Poikasoittokunta βρέθηκε στη λίμνη του Αγίου Νικολάου, στον χώρο που συνήθως γίνονται όλες οι συναυλίες και ενθουσίασε το κοινό με τα κομμάτια που απέδωσε.

Ακούσαμε Spain του Chick Corea, Conga των Miami Sound Machine, Tango του Astor Piazzola, Led Zeppelin, αλλά και Disco της δεκαετίας του ’70.

Το σχήμα διαθέτει καλή μουσική κατάρτιση και παρά τη νεαρή ηλικία των περισσότερων μελών (μαθητές), είναι δεμένο, σε πολύ καλό επίπεδο. Μαθητές σαφώς καλά διαβασμένοι με γνώσεις γύρω από το όργανο τους, αλλά και γενικότερα.

Ας μην ξεχνάμε ότι προέρχονται από τη πόλη Rauma, ένα μεγάλο κομμάτι της οποίας προστατεύεται από την UNESCO, τόπος όπου υπάρχουν τα ναυπηγεία της Φιλανδίας.

Η ορχήστρα στο Facebook

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos