Θέματα Λασιθίου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης
Δραγασάκης. Θραψανιώτης, Στεφανάκης και ειδικοί συνεργάτες του υπουργού

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22/11/2016 σε ιδιαίτερα θερμό και εποικοδομητικό κλίμα  στην Αντιπροεδρία της κυβέρνησης, με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου κ. Γιάννη Δραγασάκη,

του Βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη,  του Προέδρου της Αναπτυξιακής Λασιθίου  και Δήμαρχου Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιάννη Στεφανάκη  και  των ειδικών  συνεργατών του αντιπροέδρου.

Θέματα Λασιθίου που τέθηκαν:

  • Τα αναπτυξιακά προγράμματα  που αφορούν το  Νομό,  όπως το πρόγραμμα Leader, για το οποίο η Αναπτυξιακή Λασιθίου έχει υποβάλλει φάκελο που έχει αξιολογηθεί.
  • Η δυνατότητα  αντικατάστασης και ενεργειακής αξιοποίησης των  παραδοσιακών ανεμόμυλων.
  • Η δυνατότητα αξιοποίησης του κτηρίου  Ξενία με την παραχώρηση του στον Δήμο Οροπεδίου.
  • Ο κ. Στεφανάκης έθεσε επίσης το θέμα υποστελέχωσης του Δήμου.
  • Συζητήθηκε επίσης και το θέμα της απόδοσης στους ορεινούς Δήμους, μέρος των εισπράξεων από τους αρχαιολογικούς χώρους.

Ο Βουλευτής Μανόλης Θραψανιώτης υποστήριξε τα αιτήματα, τονίζοντας   για μια ακόμα φορά το αναπτυξιακό  έλλειμμα  του νομού και επισήμανε ότι παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι βέβαιος ότι θα υπάρξει θετική αντιμετώπιση. Τόνισε επίσης ότι με την κατασκευή των νέων δικτύων   άρδευσης, ύψους 15 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκαν από τη Κυβέρνηση, δημιουργούνται προϋποθέσεις για  νέες καλλιέργειες,  βελτίωση της παραγωγής, καθώς και δυνατότητες καινοτόμων δράσεων στην αγροτική κυρίως παραγωγή.

Ο Αντιπρόεδρος έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τα ζητήματα που τέθηκαν. Επικεντρώθηκε στην  προοπτική αξιοποίησης των ανεμόμυλων  ως εναλλακτική μορφή ενέργειας, πέρα από την συμβολή τους στην τουριστική προβολή   του Οροπεδίου.

Το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos