θερινό σχολείο Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού
BIC Κρήτης

Το Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας- B.I.C. Κρήτης, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το φετινό καλοκαίρι οργανώνει το πρώτο θερινό σχολείο Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού στην Ιεράπετρα.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στις σύγχρονες αίθουσες του Αγροτικού Κέντρου Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Κρήτης – B.I.C. Κρήτης, Φιλοθέου Α´ 8, στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης & Σητείας στην Ιεράπετρα.

Η περίοδος υλοποίησης του σχολείου είναι από 8 έως 27 Αυγούστου 2019, με τέσσερις (4) μέρες μαθημάτων ανά εβδομάδα και τέσσερις (4) διδακτικές ώρες ημερησίως. Θα λειτουργήσουν τέσσερα (4) τμήματα επιπέδου Α1, Α2, Β2, Γ1 ελληνομάθειας.

Παράλληλα με τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας θα υπάρχουν και ποικίλες άλλες δραστηριότητες, όπως μαθήματα χορού, παρουσιάσεις λογοτεχνικού, ιστορικού, θεολογικού περιεχομένου, εκδρομές, επισκέψεις και συμμετοχές σε τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το σχολείο απευθύνεται σε άτομα τα οποία δεν έχουν ως μητρική τους γλώσσα την ελληνική, αλλά ενδιαφέρονται να τη μάθουν ή να βελτιώσουν την ήδη υπάρχουσα γνώση της και ταυτόχρονα να έρθουν σε επαφή με τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό, τις τοπικές παραδόσεις και την κρητική φύση.

Στόχοι προγράμματος:

  • Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας
  • Επαφή με τον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό και την Ιστορία του τόπου
  • Γνωριμία με την ελληνική παράδοση, τα τοπικά ήθη και έθιμα
  • Επίσκεψη σε ιστορικά μνημεία, ναούς & μοναστήρια
  • Περιήγηση στις φυσικές ομορφιές της περιοχής

Γενικές Πληροφορίες:

  • Θα δοθεί βεβαίωση ωρών παρακολούθησης του προγράμματος.
  • Θα προσφερθεί κάθε δυνατή βοήθεια στην εξεύρεση χώρου διαμονής, κατάλληλου για τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες των συμμετεχόντων.
  • Θα δοθεί έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό για τις δυνατότητες μετακίνησης στην περιοχή και πληροφορίες για τον ευρύτερο χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας ή με τον υπεύθυνο του προγράμματος στο τηλ. 6947206661 (κ. Πετάσης Μανώλης).

Με εκτίμηση

B.I.C. Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos