από την υποδοχή στην Ιεράπετρα
από την υποδοχή στην Ιεράπετρα

Θερμή υποδοχή από τις τοπικές αρχές, πολίτες, Συλλόγους και φορείς της πόλης, είχε στην Ιεράπετρα το πλοίο της Κουβετιανής κυβέρνησης που κάνει το “ταξίδι της Ελπίδας” (journey of hope), μεταφέροντας παιδιά που πάσχουν από ασθένειες όπως το σύνδρομο Ντάουν (Down), από αυτισμό κι από άλλες νοητικές ασθένειες.

Πρόκειται για μια ανθρωπιστική αποστολή που τελεί υπό την αιγίδα του Εμίρη του κράτους του Κουβέιτ, Σεΐχη Sabah Al-Ahmed Al-jaber Al Sabah, η οποία έχει σκοπό να ενημερώσει τις κοινωνίες των πόλεων που επισκέπτεται, για την προσφορά, τις πρωτοβουλίες και τα επιτεύγματα του κράτους του Κουβέιτ στην αντιμετώπιση και φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από ασθένειες όπως το σύνδρομο Ντάουν (Down), από αυτισμό κι από άλλες νοητικές ασθένειες.

Τους επιβάτες και την αποστολή του πλοίου υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης, η Αντιπεριφερειάρχης κα Πελαγία Πετράκη, ο εκλεγμένος Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και τα παιδιά από τη στέγη ατόμων με νοητική υστέρηση της Ιεράπετρας και εκπρόσωποι φορέων, με κρητικά δώρα, κεράσματα και ευχές για καλή διαμονή στη νύφη του Λιβυκού. Την κυβέρνηση του Κουβέιτ καλωσόρισε ο Διπλωματικός Ακόλουθος της Πρεσβείας του Κουβέιτ στην Αθήνα κ. Μεσαρί Αλ Μεζιέντ.

“Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κυβέρνηση και τον Εμίρη του κράτους του Κουβέιτ, που τελεί υπό την αιγίδα του η συγκεκριμένη ανθρωπιστική αποστολή, για την επιλογή της Ιεράπετρας ως βασικό σταθμό στο μεγάλο ταξίδι της Ελπίδας. Είναι μια σημαντική ανθρωπιστική αποστολή. Ο Δήμος Ιεράπετρας συμμετέχει στην υποδοχή και θέλουμε να καλωσορίσουμε τους επισκέπτες μας στον τόπο μας. Να ευχηθούμε να έχουν μια καλή διαμονή και να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές του τόπου μας και την τοπική μας παράδοση. Ως Δήμος και ως Τοπική Κοινωνία θέλουμε να συγχαρούμε τους διοργανωτές για αυτή την ανθρωπιστική πρωτοβουλία που αναδεικνύει τη σημασία της κοινωνικής πολιτικής στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες”, τόνισε ο κ. Αναστασάκης, αναφερόμενος στη συνέχεια στην ιστορία και τη σημασία της περιοχής.

Να σημειωθεί πως η αποστολή θα παραμείνει επί τριήμερο στην περιοχή της Ιεράπετρας και θα έχει την ευκαιρία να φιλοξενηθεί και να γνωρίσει από κοντά τις ομορφιές, τα ήθη και τις παραδόσεις της Ιεράπετρας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos