Θραψανιώτης, Σταθάκης, Αρναουτάκης
Θραψανιώτης, Σταθάκης, Αρναουτάκης

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης, στα πλαίσια των προσπαθειών του για γρήγορη αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς της 21/4/2016 στην Ιεράπετρα, επισκέφτηκε την Τρίτη 26 Απριλίου μαζί τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, και συζήτησαν για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα.

Διερεύνησαν τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων και αποφασίστηκε για την στήριξη των πληγέντων, αφού ολοκληρωθούν οι καταγραφές των ζημιών σε σπίτια,   εγκαταστάσεις, φυτική και ζωική παραγωγή  τα εξής:

  1. Άμεση επαφή με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή  ώστε να δοθεί από το ΕΣΠΑ μέσω της Περιφέρειας ενίσχυση στον Δήμο.
  2. Συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών για επείγουσα ενίσχυση από το Ταμείο Φυσικών καταστροφών
  3. Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για την παραγωγή.
  4. Επαφή με τον   αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Χουλιαράκη και την κ. Λούκα Κατσέλη, πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, για να εξεταστεί η δυνατότητα χορήγησης δανείων με επιδοτούμενο επιτόκιο για δύο χρόνια και να δοθεί περίοδος χάριτος για την εξυπηρέτηση των δανείων των πληγέντων αγροτών.

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι ανάγκη οι ενέργειες να είναι άμεσες και στοχευμένες ώστε να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos