Θραψανιώτης με Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου
Θραψανιώτης με το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου.

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης συναντήθηκε το Σάββατο 23/7/2016 με το Προεδρείο της Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου.

Στη συνάντηση τέθηκε το θέμα της υποστελέχωσης της Αστυνομίας στο νομό και σε απόλυτους αριθμούς και σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα σήμερα η κάλυψη των οργανικών θέσεων είναι στο νομό περί το 70%. Οι εκπρόσωποι των Αστυνομικών ζήτησαν την περεταίρω ενίσχυση στη διάρκεια των έκτακτων μεταθέσεων που θα ακολουθήσουν.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης συμφώνησε με την ενίσχυση της δύναμης στο νομό και δεσμεύτηκε να βοηθήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, συνεκτιμώντας και τις δυνατότητες. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση θα επιδιώξει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στα θέματα αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών του νομού και ο Βουλευτής Λασιθίου συμφώνησε ότι η γνώμη των εργαζομένων στην Αστυνομία πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη λόγω της καλής γνώσης των συνθηκών που οι ίδιοι αντιμετωπίζουν.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα ζητήματα παραβατικότητας που υπάρχουν στην περιοχή και μάλιστα στο ζήτημα των ανεπιτήρητων ζώων και της παράνομης βόσκησης που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις σε πολλές περιοχές του νομού καταστρέφοντας γεωργικές καλλιέργειες. Η κοινή εκτίμηση ήταν ότι η συστηματική ενασχόληση με το πρόβλημα μπορεί να δώσει γρήγορα αποτελέσματα.

Το Γραφείο Τύπου

Σας γνωρίζουμε πως το Σάββατο 23-7-2016 και ώρα 13:30, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της Ένωσής, με τον Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ Εμμανουήλ, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στον Άγιο Νικόλαο.

Στην συνάντηση που έγινε, συζητήθηκε το πρόβλημα της σοβαρής έλλειψης αστυνομικού προσωπικού και η άμεση ανάγκη για ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου στις επερχόμενες έκτακτες μεταθέσεις του Οκτωβρίου. Επίσης η συζήτηση επεκτάθηκε και στο θέμα της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών, όπου η ένωση μας εξέφρασε την άποψη της στον κ. ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, που αφορά στην αντίθεση της με την κατάργηση υπηρεσιών, αλλά και της μεγάλης σημασίας ύπαρξης Τμήματος Ασφαλείας στην Ιεράπετρα, του Α.Τ. Νεάπολης και της παραμονής της διοικητικής υπαγωγής του Α.Σ. Κουτσουρά στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας.

Ο κ. Βουλευτής άκουσε με ενδιαφέρον τα προβλήματα που του τέθηκαν και τις θέσεις τις Ένωσης και δήλωσε την πρόθεση του να βοηθήσει, μεταφέροντας αρμοδίως όλα τα ζητήματα που του τέθηκαν.

Για το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Ν. Λασιθίου

Ο  Πρόεδρος                                                                   Ο  Γενικός Γραμματέας

Γεώργιος  Χ.  ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ                                                  Πέτρος  Ν. ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos