Πετάσης, Δασκαλάκης, Θραψανιώτης
Πετάσης, Δασκαλάκης, Θραψανιώτης

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον  νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης,  Υποστράτηγο Ανδρέα Δασκαλάκη, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, είχε την Τρίτη 15 Μαρτίου ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης στην Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου. Στην συνάντηση ήταν παρών  και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου, Ταξίαρχος  Μανόλης Πετάσης.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής ζήτησε την συνεργασία του κ. Θραψανιώτη, και διατύπωσε τις προτεραιότητες που βάζει, όπως είναι η εγκληματικότητα, η καλύτερη αστυνόμευση, η ασφάλεια αλλά και η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Από την μεριά του ο Βουλευτής κ. Θραψανιώτης, τον ενημέρωσε για τα ανοιχτά θέματα που υπάρχουν. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα προβλήματα που δημιουργεί η προτεινόμενη συγχώνευση του Α. Τ. Νεάπολης με το Α. Τ. Αγίου Νικολάου σε σχέση με τη λειτουργία των δικαστηρίων της Νεάπολης και την αγωνία και τον προβληματισμό της τοπικής κοινωνίας για την αστυνόμευση της περιοχής. Επεσήμανε ότι ο όποιος σχεδιασμός αποφασισθεί, από την διαβούλευση που γίνεται τώρα πάνω στις προτάσεις της προηγούμενης διοίκησης, πρέπει να καλύπτει ολόκληρο το Δήμο Αγίου Νικολάου με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Ο κ. Δασκαλάκης είπε ότι η όποια αναδιάρθρωση-αναδιάταξη, θα αποσκοπεί στην ευελιξία και στις καλύτερες υπηρεσίες που θα προσφέρονται στους πολίτες. Ο ίδιος θα μεταφέρει την  ανησυχία και τον προβληματισμό στην ηγεσία της ΕΛΑΣ, που είναι υπεύθυνη για τις αποφάσεις.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης επεσήμανε την αποδυνάμωση της Αστυνομίας εξαιτίας  του μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων, τις μηδενικές προσλήψεις  τα προηγούμενα χρόνια και φυσικά της απόσπασης  μεγάλου αριθμού αστυνομικών σε άλλες δραστηριότητες,  και  ζήτησε την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του αστυνομικού προσωπικού.   Τόνισε ακόμη τη σπουδαιότητα που έχει για την περιοχή της Σητείας η επαναλειτουργία της Σχολής  Δοκίμων Αστυφυλάκων,  τώρα που η Πολιτεία ξεκινά και πάλι τις προσλήψεις.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos