Συνάντηση Μανόλη Θραψανιώτη με Θεανώ Φωτίου για τα Προνοιακά Ιδρύματα Κρήτης
Συνάντηση Μανόλη Θραψανιώτη με Θεανώ Φωτίου για τα Προνοιακά Ιδρύματα Κρήτης

Την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου επισκέφθηκε την Τρίτη 5/4/2016 ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανόλης Θραψανιώτης μαζί με τον νέο πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Κ.Π.Π.Κ.) κ. Σταύρο Καναβάκη, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Καναβάκη, ως προέδρου του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκαν τα προβλήματα   των Προνοιακών ιδρυμάτων αλλά και ο τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Ο κ. Καναβάκης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν τις δομές των Προνοιακών ιδρυμάτων στο σύνολο της Κρήτης και ζήτησε την άμεση αντιμετώπιση τους.

Η κ. Φωτίου επισήμανε  ότι με συνεργίες και συνεργασίες και με την υποστήριξη της ίδιας, είναι δυνατόν να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι για την ομαλή λειτουργία των Προνοιακών Ιδρυμάτων της Κρήτης.

Ο Βουλευτής κ. Θραψανιώτης αναφέρθηκε στην ανάγκη αντιμετώπισης χρονιζόντων προβλημάτων που έχουν επιδεινωθεί στα χρόνια της λιτότητας και των μνημονίων, όπως οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, η κακή κατάσταση πολλών  υλικοτεχνικών υποδομών, αλλά και στην ανάγκη συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες για την στήριξη των  συγκεκριμένων ευπαθών αυτών ομάδων, όπως παιδιά, ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ.

Παράλληλα με την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων  προωθείται και η ιδέα της αποϊδρυματοποίησης και της επανένταξης τους στην κοινωνία, που είναι και το ζητούμενο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos