Θραψανιώτης με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης
Δασκαλάκης, Πετάσης, Θραψανιώτης

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης συναντήθηκε  την Δευτέρα  στην Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου 5/9/2016 με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης  Υποστράτηγο Ανδρέα Δασκαλάκη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου Ταξίαρχο Μανόλη Πετάση,

συνοδευόμενος από την Περιφερειακή Σύμβουλο Μαρία Βάρδα και το Συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου Γιώργο Καλλιντέρη.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών στην Π. Ε. Λασιθίου και τα γενικότερα ζητήματα αστυνόμευσης. Ο κ. Δασκαλάκης παρουσίασε αναλυτικά το νέο σχέδιο, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μετά τη διαβούλευση που έχει γίνει με τους τοπικούς φορείς, και τις ενέργειες που θα κάνει η Αστυνομία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αστυνόμευσης και ορθολογικότερης λειτουργίας.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης παρουσίασε τις αντιρρήσεις και τις ανησυχίες των τοπικών φορέων και των κατοίκων της Νεάπολης από την συγχώνευση με το Α. Τ. Αγίου Νικολάου καθώς και τα ζητήματα που αφορούν την εξυπηρέτηση των δικαστηρίων, των φυλακών και της εξυπηρέτησης των πολιτών. Ο κ. Δασκαλάκης δεσμεύτηκε ότι με βάση τον σχεδιασμό της Αστυνομίας, η αστυνόμευση και το αίσθημα ασφαλείας στο Επάνω Μεραμπέλο θα αυξηθεί και από την καλύτερη λειτουργία του ενιαίου τμήματος αλλά και από την παρουσία των ΤΑΕ που θα έχουν έδρα τη Νεάπολη. Συζητήθηκε επίσης η μεταφορά του τμήματος μεταγωγών όταν μεταφερθούν οι φυλακές Αλικαρνασσού στις νέες φυλακές. Ταυτόχρονα θα εξεταστούν τρόποι για την εξυπηρέτηση των πολιτών στην περιοχή τους, με τη άμεση λειτουργία της κινητής αστυνομικής μονάδας. Ο Μανόλης Θραψανιώτης επισήμανε ότι ο νέος σχεδιασμός που έχει εισηγηθεί η Αστυνομία θα κριθεί από το αποτέλεσμα, αλλά θα συνεχίσει την προσπάθειά του να πείσει την πολιτική ηγεσία για την ανάγκη παραμονής του Α. Τ. Νεάπολης.

Για το θέμα του Αστυνομικού Σταθμού Μακρυγυαλού που επίσης έθεσε ο Βουλευτής, αναφέρθηκε ότι λύθηκε το θέμα της «εντοπιότητας» των αστυνομικών υπαλλήλων με τη διατήρηση των χωριών της ενδοχώρας στην αρμοδιότητα του Α. Τ. Σητείας.

Ιδιαίτερη αναφορά  έκανε ο Μανόλης Θραψανιώτης στην υποστελέχωση του Α. Τ. Ιεράπετρας και αναγνωρίστηκε η ανάγκη ενίσχυσής του κατά προτεραιότητα με τις νέες μεταθέσεις, που θα είναι αυξημένες (περίπου 15 άτομα). Μέσα στον σχεδιασμό είναι και η άμεση δημιουργία κλιμακίου ΤΑΕ στην Ιεράπετρα, για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παραβατικότητας στην ύπαιθρο.

Ο κ. Δασκαλάκης έθεσε το θέμα της στέγασης των αστυνομικών τμημάτων σε ιδιόκτητα κτίρια για τη μείωση του κόστους και ο Μανόλης Θραψανιώτης υποσχέθηκε τη βοήθειά του σε κάθε τέτοια προσπάθεια.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Βουλευτής Λασιθίου στο θέμα της ανεπιτήρητης βόσκησης και τις πολλές διαμαρτυρίες που υπάρχουν ιδίως από περιοχές της Ιεράπετρας. Ο κ. Δασκαλάκης δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει συστηματική, αυστηρή και μόνιμη αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας μέχρι την εξάλειψή της. Η οριοθέτηση των γεωργικών ζωνών θα διευκολύνει το έργο της αστυνόμευσης και πρέπει να επιταχυνθεί.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στο ζήτημα της αξιοποίησης του «σχολάζοντος» δυναμικού αστυνομικών που ασχολούνται με τη προστασία ιδιωτών και αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αστυνόμευση μετά τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του υπουργού. Για το μεταναστευτικό συμφωνήθηκε ότι πρέπει να δημιουργηθούν μικρές μονάδες φιλοξενίας που θα διευκολύνουν την ενσωμάτωση στις τοπικές κοινωνίες και όχι μεγάλα στρατόπεδα που έχουν τον κίνδυνο δημιουργίας  εντάσεων και προβλημάτων ασφαλείας.

Το Γραφείο Τύπου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos