Θραψανιώτης με τους αγρότες οροπεδίου Λασιθίου
από τη συνάντηση

Το Οροπέδιο Λασιθίου επισκέφτηκε ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου,  σε προγραμματισμένη συνάντηση με τα διοικητικά συμβούλια του αγροτικού και κτηνοτροφικού συλλόγου Οροπεδίου Λασιθίου.

Στη συζήτηση, που έγινε παρουσία και του Δημάρχου κ. Γιάννη Στεφανάκη, παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της Ένωσης Οροπεδίου Λασιθίου, εκπρόσωποι των επαγγελματιών αλλά  και  αρκετοί νέοι αγρότες.

Χαρακτηριστικό της συνάντησης ήταν ο  ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος.

Συζητήθηκαν σε βάθος το φορολογικό  και το ασφαλιστικό,  ο μικρός κλήρος και η ανάγκη για αναδασμό, οι εργάτες γης και το εργόσημο, τα προβλήματα των ζημιών και των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, καθώς το μεγάλο υψόμετρο και οι καιρικές συνθήκες δημιουργούν συχνά καταστροφές. Κυρίως όμως εκφράστηκε  η διάθεση τους, παρά τις  δυσκολίες  και τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν, να προσπαθήσουν και να επιμείνουν  στην προσπάθεια για παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων.

Ο προβληματισμός και η αγωνία ήταν έκδηλη ιδιαίτερα  από τους νέους αγρότες που ζήτησαν την παρέμβαση του Μανόλη Θραψανιώτη ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να μπορέσουν να παραμείνουν και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Βουλευτής από την μεριά του  αναγνώρισε ότι πολλά από τα ζητήματα είναι υπαρκτά και χρειάζεται να δοθούν λύσεις. Έδωσε   επίσης απαντήσεις σε ζητήματα που τέθηκαν. Διαπιστώθηκε ότι σε ορισμένα θέματα υπήρχε ελλιπής ενημέρωση, και επεσήμανε ότι θα γίνει προσπάθεια για παραπέρα ενημέρωση από αρμοδίους φορείς.
Τόνισε επίσης ότι σε ζητήματα στα οποία μπορεί να παρέμβει θα το κάνει, και έκανε αναφορά στην αλλαγή ζώνης σε ότι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, στην προσπάθεια για την παραχώρηση του Ειρηνοδικείου και κυρίως τις συντονισμένες προσπάθειες  για να  δρομολογηθούν τα αρδευτικά δίκτυα, ένα πολύ σημαντικό έργο για την αξιοποίηση των λιμνοδεξαμενών που έμεναν αχρησιμοποίητες αρκετά χρόνια.

Τέλος επεσήμανε ότι χρειάζεται να συμβάλλουν και οι ίδιοι  με τις προτάσεις τους και σε συνεργασία από κοινού, να προσπαθήσουν για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Το Γραφείο Τύπου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos