Θραψανιώτης με το ΔΣ του Συλλόγου σπουδαστών της ΑΣΤΕΚ
ο βουλευτής με τους φοιτητές

Συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου σπουδαστών της ΑΣΤΕΚ είχε ο βουλευτής Μανόλης Θραψανιώτης. Οι σπουδαστές αναφέρθηκαν στα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν αλλά και στις δίκαιες διεκδικήσεις τους. Κύρια αιτήματα τους, η αναβάθμιση του πτυχίου τους, η επιτάχυνση της διαδικασίας ψήφισης του νομοσχεδίου για την τουριστική εκπαίδευση, η παροχή φοιτητικού πάσο αντίστοιχο μ αυτό του Υπουργείου Παιδείας, η σίτιση τους, η βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων της σχολής, η έγκαιρη παροχή των βιβλίων τους, η δυνατότητα τους για μεταπτυχιακές σπουδές.

Ο βουλευτής αναγνωρίζοντας τα δίκαια αιτήματα τους, επεσήμανε ότι μετά την τροπολογία που κατέθεσε για παραμονή της έδρας της σχολής  ΑΣΤΕΚ στον Άγιο Νικόλαο, είναι επιτακτική ανάγκη η αναβάθμιση του περιεχομένου των σπουδών τους, καθώς και ότι η άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου για την τουριστική εκπαίδευση θα φέρει ρυθμίσεις που θα δίνουν λύσεις στα προβλήματα.

Κύριος στόχος η σχολή να μετατραπεί σε ΝΠΔΔ  γεγονός που θα δώσει την δυνατοτητα στους σπουδαστές να τύχουν των ευεργετημάτων που έχουν οι σχολές που ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας.

Τους τόνισε ακόμα, ότι στηρίζει τις προσπάθειες τους και θα είναι δίπλα τους στις διεκδικήσεις τους για την αναβάθμιση των ΑΣΤΕ και  την λύση των προβλημάτων που χρονίζουν .

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos