Θ. Τζανόπουλος, αίτηση - δήλωση στο ΔΣ του Επιμελητηρίου
το ΔΣ συνεδριάζει οπουδήποτε εκτός κτιρίου επιμελητηρίου

Αίτηση /Δήλωση Προς Διοικητικό Συμβούλιο Επιμελητηρίου Λασιθίου. Κοινοποίηση: Υπουργείο Εσωτερικών, Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, βουλευτές Νομού Λασιθίου.

Σας ενημερώνω ότι μετά την άκρως απαράδεχτη ενέργεια της κατάργησης της αίθουσας συνεδριάσεων του ΔΣ του επιμελητηρίου Λασιθίου, είμαι στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω ότι από τώρα και στο εξής  δεν θα παρευρίσκομαι σε καμία από τις συνεδριάσεις του ΔΣ,  έως και την επαναδημιουργία της αίθουσας συνεδριάσεων, διαμαρτυρόμενος για αυτήν την απαράδεχτη  ενέργεια του προέδρου

Η κατάργηση της αίθουσας συνεδριάσεων του ΔΣ  αποτελεί κατάφορη υποβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού στο Νομό Λασιθίου και άκρως αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Είναι δε μια ενέργεια που ανάγεται σε άλλες εποχές και πρακτικές που θεωρούσαμε ότι είχαν περάσει.

Μετά την εντονότατη διαμαρτυρία μου τον Μάιο του 2015, τουλάχιστον σταμάτησε το ΔΣ να συνεδριάζει ως «περιοδεύων θίασος» σε διάφορες αίθουσες, συνεδριάζοντας έκτοτε στην αίθουσα εκδηλώσεων εντός του  επιμελητηρίου. Κατάσταση απλά ανεκτή!

Με την τελευταία πρόσκληση/πρόκληση συνεδριάσεως του ΔΣ για τις 12 Δεκεμβρίου, επαναφέρει ο πρόεδρος τις συνεδριάσεις εκτός επιμελητηρίου, εν προκειμένου στην αίθουσα του κτιρίου της ΤΕΔΚ. Ο λόγος της απόφασης αυτής του προέδρου είναι στο ότι υπάρχει άλλη εκδήλωση φορέα στην αίθουσα εκδηλώσεων του επιμελητηρίου. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί τραγελαφικό περιβάλλον  για το επιμελητήριο και τον επιμελητηριακό θεσμό στο νομό Λασιθίου.

Σε αυτήν την ολοκληρωτική υποβάθμιση του επιμελητηρίου Λασιθίου κ πρόεδρε δεν θα συμμετάσχω.    .

Είναι δε στην «διακριτική» ευχέρεια του προέδρου να εφαρμόσει την επιμελητηριακή νομοθεσία για το άτομο μου.

Ας αναλογιστεί ο πρόεδρος γιατί η απαρτία του ΔΣ στις συνεδριάσεις είναι πάντα οριακή και σε μερικές περιπτώσεις έχουν ακυρωθεί συνεδριάσεις.

Παρακαλώ να επανέλθει η αίθουσα συνεδριάσεων στην πρότερο κατάσταση  ή να δημιουργηθεί νέα αίθουσα στο ισόγειο του κτιρίου του επιμελητηρίου αντί της ενοικίασης της συγκεκριμένης αίθουσας.

Παρακαλώ να διαβαστεί στην σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ .

Άγιος Νικόλαος 12/12/16

Θωμάς Τζανόπουλος

Ανεξάρτητο μέλος ΔΣ επιμελητηρίου Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos