Ιδιαίτερη μεταχείριση μεταναστών, άλλο ένα κύκλωμα εξαρθρώνεται
μετανάστες κάπου στη Κρήτη μετά την αποβίβαση τους

Έχουμε πει και έχουμε γράψει εδώ και χρόνια. Πέρα από τις καραβιές των εξαθλιωμένων υπάρχουν κάποιοι με πολύ καλύτερη μεταχείριση, οι οποίοι με άλλες διαδικασίες και κυκλώματα που λειτουργούν εντός Κρήτης,

έχουν στήσει ολόκληρο μηχανισμό και μεταφέρουν τους ανθρώπους αυτούς σε διάφορα σημεία της ευρώπης μέσω ακόμα και του αεροδρομίου Ηρακλείου.

Από το γεγονός μόνο των τελευταίων ωρών στον Τσούτσουρα έχουν συλληφθεί 5 κρητικοί και 7 Σύριοι φερόμενοι ως διακινητές και 110 περίπου μετανάστες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για εμπλοκή ακόμα και αστυνομικού η αστυνομικών. Τα ίδια σε αντίστοιχο κύκλωμα που εξαρθρώθηκε πριν κάμποσο καιρό. Ή το συμβάν στη Σητεία δείχνει ότι οι παράτυποι μετανάστες είναι πολλώ λογιώ ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα.

Οι πληροφορίες πάντως θέλουν τους δουλέμπορους να ρίχνουν στις αρχές ένα πρώτο φορτίο κάποιων στοιβαγμένων σε σαπιοκάικα που μπορεί και να πνιγούν για να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες και να έρθει το “άλλο φορτίο” πιο σίγουρο, οι οποίοι στη συνέχεια “φιλοξενούνταν” σε απόμερα κρυφά σημεία ή και σε σπηλιές μέχρι να έρθει η ώρα να μεταφερθούν στην ενδοχώρα ή στην Ευρώπη.

Οι κακές γλώσσες θέλουν το κύκλωμα να έχει άκρες και στα αεροδρόμια του νησιού με “μιλημένους” στον έλεγχο εξόδου από τη χώρα. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι ευσυνείδητοι υπάλληλοι που κάνουν το καθήκον τους και έτσι μαθαίνουμε συνήθως για συλλήψεις με πλαστά έγγραφα.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos