Ο Ιεραπύτνης και Σητείας με τους αθλητές κατά την απονομή

Ζ’ Νεστόρεια

Ρεκόρ συμμετοχής σημειώθηκε στα φετεινά ΝΕΣΤΟΡΕΙΑ, (Παρασκευή 27/10), που για έβδομη συνεχή χρονιά διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας σε συνεργασία με τον Γυμναστικό Σύλλογο «Λιβυκός» και τον Δήμο Ιεράπετρας προς τιμή του  Αγίου Μάρτυρα Νέστορα, προστάτου των αθλητών.

Περίπου 260 αθλητές και αθλήτριες του κλασσικού αθλητισμού της Κρήτης και παιδιά των Δημοτικών Σχολείων του Νομού Λασιθίου έλαβαν μέρος στις διάφορες κατηγορίες δρόμων και αλμάτων και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών και των πολυάριθμων φιλάθλων, που βρέθηκαν τις κερκίδες του παραλιακού Δημοτικού Γυμναστηρίου της πόλης το απόγευμα της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του αγίου Νέστορα.Και φέτος το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προσέλκυσε ο «Νεστόρειος δρόμος» (8.500 μ.), όπου έλαβαν μέρος μεγάλος αριθμός αθλητών και αθλητριών από σωματεία Στίβου της Kρήτης και μεμονομένοι αθλητές.

Προηγήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιο με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της επαρχίας Ιεράπετρας. Ως Πρόεδρος της Τιμητικής Επιτροπής ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος καλωσόρισε τους αθλητές των Συλλόγων της Κρήτης και τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων τονίζοντας, ότι «η πρωτοβουλία διοργάνωσης των ΝΕΣΤΟΡΕΙΩΝ βασίστηκε στη θέση της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ότι ο υγις αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά τους νέους μας, όχι μόνο στην ανάπτυξη και βελτίωση των ψυχοσωματικών δυνάμεων τους, στην καλλιέργεια της πειθαρχίας, της αυτοσυγκέντρωσης και του πνεύματος της συλλογικότητας, αλλά και στην ενίσχυση της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι, στην αναγνώριση της αξίας των κανόνων στη ζωή τους, στην τιθάσευση των παθών, στην πρόληψη και στη θεραπεία παθολογικών καταστάσεων… η ψυχική υγεία του ανθρώπου βοηθά το σώμα του, έτσι και η σωματική ευρωστία βοηθά στην ψυχική υγεία. Ο άνθρωπος οφείλει να προνοήσει για την καλλιέργεια και των δύο, να εξασκεί δηλαδή σύμμετρα και το σώμα και την ψυχή, γιατί κατά τον ¶γιο Νεκτάριο η άκρα πρόνοια προς το ένα είναι αμέλεια για το άλλο».

Τους αγώνες χαιρέτισε ακόμα ο Νομάρχης Λασιθίου κ. Αντ. Στρατάκης, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία αυτή της Τοπικής Εκκλησίας, συνεχάρη τον Σεβ. κ. Ευγένιο, που δεν περιορίζεται στα αυστηρά εκκλησιαστικά του καθήκοντα, αλλά δραστηριοποιείται ευρύτερα, και ευχήθηκε στους αγωνιζόμενους νέους καλές επιδόσεις και στο στίβο της ζωής.
Εκ μέρους το Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Ν. Χριστοφακάκη, χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος κ. Δημ. Μελετάκης, εκφράζοντας κι αυτός με τη σειρά του την ικανοποίηση για το πολυδιάστατο έργο της Εκκλησίας και το έμπρακτο ενδιαφέρον της για την νεολαία.

Τα Ζ΄ ΝΕΣΤΟΡΕΙΑ τίμησαν με την παρουσία τους ακόμα ο νεοκλεγμένος Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμ. Μαστοράκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Αθλητισμού κ. Δημ. Σκύβαλος, ο Δ/ντής του Νοσοκομείου Ιερπετρας κ. Ν. Παπαβασιλείου, ο πολιτευτής κ. Ι. Πευκιανάκης, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αστυνομικός Υποδ/ντής Λασιθίου κ. Γ. Μαρκαντωνάκης, και εκπρόσωποι της Αστυν. Υποδ/νσης και του Υπολιμεναρχείου Ιεράπετρας, Δημοσίων Υπηρεσιών, τοπικών φορέων και Δ/ντές Σχολείων, αθλητικοί παράγοντες, φίλοι του κλασικού αθλητισμού και γονείς των μαθητών που αγωνίσθηκαν.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos