Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, ανακοινωθέν
H Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε σήμερα, 16 Μαρτίου 2017, στο Ηράκλειο σε Συνεδρία και ασχολήθηκε με θέματα της ζωής της Τοπικής Εκκλησίας και της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.

Η Ιερά Σύνοδος, μεταξύ άλλων, εξέτασε και το θέμα που προέκυψε τελευταία, της διακοπής του μνημοσύνου των Κανονικών Επισκόπων τους, από ορισμένους κληρικούς της Εκκλησίας της Κρήτης, κατά τη Θεία Λειτουργία, τα Ιερά Μυστήρια και τις Ιερές Ακολουθίες.

Οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς της Εκκλησίας μας, με ποιμαντική αγάπη και στοργικό ενδιαφέρον, προσκαλούν τους κληρικούς αυτούς να σταματήσουν την παραπάνω λανθασμένη συμπεριφορά. Μάλιστα, ορίσθηκε, με ομόφωνη Συνοδική Απόφαση, τριμελής Επιτροπή, αποτελούμενη από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο, τον Πανοσ. Αρχιμ. Φιλόθεο Σπανουδάκη, Ηγούμενο και τον Αιδεσιμολ. Πρωτ. Ζαχαρία Αδαμάκη, Πρόεδρο της Ενώσεως Συνδέσμων Κληρικών Εκκλησίας Κρήτης, προκειμένου να συναντηθούν και να διαλεχθούν μαζί τους, τις επόμενες ημέρες.

Η Ιερά Σύνοδος αναμένει με αγαθές ελπίδες τα καλά αποτελέσματα της συνάντησης αυτής, επιφυλάσσεται δε για τα προβλεπόμενα από τους Θείους και Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας και την ισχύουσα Νομοθεσία.

Τέλος, η Ιερά Σύνοδος εύχεται στον πιστό και ευλογημένο λαό της Μεγαλονήσου Κρήτης να διανύσομε με υγεία και δύναμη, το υπόλοιπο της κατανυκτικής περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, και να εορτάσομε αισίως «τα Πάθη τα Σεπτά» και την Αγία του Κυρίου μας Ανάσταση, με πιστότητα στα κελεύσματα της Εκκλησίας.

Από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos