Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος, εξόδιος ακολουθία
το σκήνωμα του μητροπολίτη μετά την εξόδιο ακολουθία προς τη Μητρόπολη

Μέσα σε πάνδημο πένθος το μεσημέρι της Κυριακής (18/9), η Ιεράπετρα αποχαιρέτισε τον για 22 χρόνια ποιμενάρχη της. Ο μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος αναπαύεται στη κρύπτη του Επισκοπικού Ιερού παρεκκλησίου Αγίου Ιωάννου του Ερημίτου κάτω από το ιερό του ναού μαζί με τους πρότερους μητροπολίτες.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλλη στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου, παρουσία των βουλευτών του νομού, του Περιφερειάρχη Κρήτης, των δημάρχων Ιεράπετρας και Σητείας, εκπροσώπων πατριαρχείων και εκκλησιών, υψηλόβαθμων στελεχών στρατού, αεροπορίας, ναυτικού και της αστυνομίας και πλήθους κόσμου από την Ιεράπετρα και αλλού. Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος. Οι έτεροι επικήδειοι, σύντομοι οι περισσότεροι, αναφέρονταν στον χαρακτήρα και το έργο του κοιμηθέντος, εκτός του πρωτοσύγκελου Κύριλλου Διαμαντάκη, ο λόγος του οποίου είχε πάρα πολλά για τον Ευγένιο, αφού η συνεργασία ανάμεσα τους μετρά δεκαετίες.

Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος, εξόδιος ακολουθία
η πομπή για τη μητρόπολη ξεκινά

Τιμές απέδωσε μονάδα της πολεμικής αεροπορίας, ενώ σε όλη τη διαδρομή, συνόδευσαν στρατιωτική μπάντα και η φιλαρμονική του δήμου Ιεράπετρας.

Τοποτηρητής της χηρεύουσας μητρόπολης είναι ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος.

Επικήδειος Θραψανιώτη

Όλα τα μηνύματα και ψηφίσματα

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos