Πάνω από το κλουβί

Άποψη υδατοκαλλιέργιας

Το ΙΝΚΑ/ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ανάλαβε και εκτελεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας Ε.Π.ΑΛ. 2000-2006 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, έργο για την «Ενημέρωση καταναλωτή για τα προϊόντα αλιείας και υδατοκαλλιέργειας και εφαρμογή του κανονισμού 2065/2001 της Επιτροπής».
Στο πλαίσιο του Προγράμματος αυτού, το ΙΝΚΑ/ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ διοργανώνει Ημερίδα στα Χανιά, την Κυριακή 20 Ιουλίου, ώρα 19:00.

Η εκδήλωση στα Χανιά με την φροντίδα του Ινστιτούτου Καταναλωτών Κρήτης, θα γίνει στην Αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ, έναντι Αγοράς, με θέμα:

«Ενημέρωση Καταναλωτών και Επαγγελματιών για τα προϊόντα αλιείας και υδατοκαλλιέργειας»

Το έργο αυτό, αποτελεί την πρώτη συστηματική προσπάθεια να ενημερωθούν υπεύθυνα οι καταναλωτές, για τις ονομασίες των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας και τα στοιχεία που υποχρεωτικά αναγράφονται στην ετικέτα της σήμανσης τους, αλλά και να αποκτήσουν τη δυνατότητα αναγνώρισης, βασικών ειδών προϊόντων που διακινούνται στην ελληνική αγορά.
Παράλληλα η ενημέρωση απευθύνεται και στους επαγγελματίες που εμπλέκονται στην αλυσίδα της εμπορίας των αλιευτικών προϊόντων, για τη σωστή εφαρμογή των Κοινοτικών και Εθνικών Κανόνων, που αφορά τις ονομασίες και τη σήμανσή τους, σε όλα τα στάδια εμπορίας.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos