Κάδοι απορριμμάτων: "αόρατοι"
οι κάδοι κρυμμένοι πίσω από τις κατασκευές

Στην τοποθέτηση οκτώ αρχικά, ειδικών καλαίσθητων κατασκευών, προστατεύονται – κρύβονται οι κάδοι απορριμμάτων που είναι τοποθετημένοι κατά μήκος της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, προχώρησε σήμερα το Λιμενικό Ταμείο Λασιθίου, με στόχο να συμβάλλει κατά το  μέγιστο, στην προσπάθεια αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου καθώς και στην αισθητική βελτίωση των περιοχών που κατακλύζονται ιδιαίτερα την θερινή περίοδο, από ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λασιθίου – Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Κοκκίνης, σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων τόνισε: «Αρχικά, αποφασίσαμε, να τοποθετηθούν οκτώ κατασκευές για την προστασία των κάδων απορριμμάτων (βανδαλισμοί, διασκορπισμός απορριμμάτων λόγω αέρα) σε διάφορα σημεία της χερσαίας ζώνης . Εν προκειμένω στις περιοχές: Κιτροπλατεία στην ακτή Θεμιστοκλέους στο σημείο που ενώνεται με την οδό Σαρολίδη, στην ακτή Στυλιανού Κουνδούρου στο παραλιακό μέτωπο και στην ακτή Ιωσ. Κουνδούρου στο σημείο πρόσδεσης των ημερόπλοιων.

Σταδιακά, όπως έκανε γνωστό, θα προστεθούν ανάλογες κατασκευές κατά μήκος της χερσαίας ζώνης του λιμανιού.

Ο πρόεδρος του Λ.Τ Λασιθίου, ευχαριστώντας την κ. Ίρις Περουλιού – ειδική σύμβουλο του  Δημάρχου Αγίου Νικολάου- για τον σχεδιασμό των προστατευτικών κατασκευών, προέτρεψε τους πολίτες αλλά και τους υπευθύνους της υπηρεσίας καθαριότητας, να συνδράμουν ενεργά στο εξής, στην προστασία των ιδιαίτερα ευαίσθητων σημείων της πόλης, δεδομένου- όπως είπε- το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορεί να προκύψει για την πόλη, επιτυγχάνεται μόνο με την συνεχή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos