Κάλεσμα πολιτών Σητείας ενάντια στις βΑΠΕ
τα σχέδια επί χάρτου των εταιριών παραγωγής ρεύματος

Καλούμε όλους τους πολίτες Σητείας να στηρίξουν την κίνηση διαμαρτυρίας για την επικείμενη εφαρμογή έργων βιομηχανικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,

χωρίς να ληφθούν υπόψη η γνώμη των τοπικών κοινωνιών και οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Σητείας.

Δ.Σ ΣΗΤΕΙΑΣ 12/6/15 και 18/8/15 απόφαση:

Ζητά από την Περιφέρεια Κρήτης να απαιτήσει από το αρμόδιο Υπουργείο όπως ακυρωθούν όλες οι ενέργειες που αφορούν στην έκδοση περιβαλλοντικών όρων έργων Α.Π.Ε. στην επικράτεια του Δήμου, μέχρι την έκδοση της υπουργικής απόφασης που αφορά το Γενικό Χωροταξικό Κρήτης όπου θα πρέπει να προσδιορίζονται με σαφήνεια οι περιοχές στις οποίες θα επιτρέπεται η εγκατάσταση Α.Π.Ε.

Τα μελλοντικά ενεργειακά σχέδια για την Σητεία είναι τεράστια σε όγκο και σε έκταση, καταστρέφουν ανεπιστρεπτί το φυσικό τοπίο και περιβάλλον, καταναλώνουν πολύτιμους φυσικούς πόρους(νερό),είναι χωροθετημένα σε περιοχές κλειδιά  για τον τουρισμό, για τον πρωτογενή, για την αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με το περιβάλλον και ακυρώνουν ακόμα και την συνεισφορά του Γεωπάρκου στην αναπτυξιακή πορεία της Σητείας.

Στην Σητεία, στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης» χάθηκαν εκατοντάδες στρέμματα γης γεωργικής και χορτολιβαδικής και δημιουργήθηκε ένα  αφιλόξενο και βιομηχανικό τοπίο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Η υποβάθμιση του τόπου μας συνεχίζεται με την τοποθέτηση ανεμολογικού ιστού στην Σίτανο, εν όψει μελλοντικής κατασκευής δύο αιολικών πάρκων των 81MW (27 ανεμογεννήτριες των 3MW η καθεμιά, ύψους 125 μέτρων και διάμετρο ρότορα 90 μέτρων) στο ορεινό τρίγωνο Ζάκρου-Καρυδίου-Σιτάνου-Κατσιδωνίου (Φρούδια-Λυγιάς-Πλατύβολο και Τρούλα-Χαλκιάς-Κορφή.

Θεωρώντας  παράλογο να σχεδιάζεται ,το αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής μας,  από άλλους ερήμην μας, υψώνουμε τώρα την φωνή μας απέναντι στην Περιφέρεια Κρήτης και στο υπουργείο Περιβάλλοντος, απαιτώντας να σεβαστούν τις αποφάσεις των δημοτικών και τοπικών συμβουλίων σχετικά με τις ΑΠΕ και το νέο χωροταξικό.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16/10/2016  ΣΤΙΣ 12 μμ  ΣΤΗΝ ΣΙΤΑΝΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

Μείζονα αντιπολίτευση του δήμου Σητείας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos