ΥΠΕ Κρήτης
ΥΠΕ Κρήτης

Παρουσία του Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας. Κ. Πέτρου Γιαννουλάτου και προσκεκλημένων φορέων πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 τα εγκαίνια της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν το έργο και η λειτουργία της κλινικής και οι ενέργειες που υπολείπονται για την πλήρη ανάπτυξη και την στελέχωση της με μόνιμο προσωπικό, αίτημα και στόχος κοινός όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Σ αυτήν την κατεύθυνση, το Υπουργείο Υγείας έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις για την προκήρυξη μονίμων θέσεων, 2 ΠΕ Ψυχολόγων, 1 ΠΕ Λογοθεραπείας, 1 ΤΕ Κοινωνικής εργασίας, 1 ΤΕ Εργοθεραπείας, 1 ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων και 5 ΤΕ Νοσηλευτικής, ενώ 1 θέση ΤΕ Νοσηλευτικής έχει ήδη προκηρυχθεί με την προκήρυξη 5Κ.

Όσον αφορά στην ιατρική υποστήριξη της κλινικής, οι δύο θέσεις επικουρικών παιδοψυχίατρων που είχαν εγκριθεί μετά από αίτημα της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, έμειναν ακάλυπτες αφού οι γιατροί δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό τους  και αναμένεται η επαναπροκήρυξη τους.

Όπως εκφράστηκε από τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας υπάρχει η πολιτική βούληση για την επίσπευση και ολοκλήρωση των διαδικασιών σχετικά με τα ως άνω θέματα, καθώς και τις διαδικασίες έγκρισης που αφορούν στην τροποποίηση του Οργανισμού του ΠΑΓΝΗ και οι οποίες θα επιτρέψουν την περαιτέρω ανάπτυξη της κλινικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν από τον Δ/ντή της Παιδοψυχιατρικής κλινικής, κ. Παναγιώτη Μπίτσιο, το έτος 2015 κλείστηκαν 3.217 συνολικά ραντεβού, εκ των οποίων τα 421 αφορούσαν νέα περιστατικά, ενώ από τις 21.1.2015 έχουν πραγματοποιηθεί 53 εισαγωγές, με τις αιτίες εισαγωγής να αναφέρονται σε απόπειρες αυτοκτονίας, ψυχώσεις, διαταραχές συμπεριφοράς στο πλαίσιο αυτισμού και νοητικής υστέρησης, άγχος και κατάθλιψη, κακοποίηση ή εναντιωματική συμπεριφορά.

Ακολούθως, το Σάββατο 5 Μαρτίου, παρουσία του ΓΓ του Υπουργείου Υγείας, κ. Πέτρου Γιαννουλάτου, σε σύσκεψη που διοργάνωσε η 7η ΥΠΕ Κρήτης και το ΓΝ-ΚΥ Νεάπολης στις 12 το μεσημέρι, στη Νεάπολη Λασιθίου, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πορεία υλοποίησης του έργου: «Τμήμα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Λασιθίου στο ΓΝ-ΚΥ Νεάπολης-Διαλυνάκειο».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπογραμμίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες φορείς η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών υλοποίησης του έργου.

Προϋπόθεση για την ανάθεση της οριστικής μελέτης από την 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης είναι η έγκριση της προμελέτης από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.

Το Υπουργείο Υγείας προτίθεται να επισπεύσει την έγκριση της προμελέτης, σε αντίθεση με τις καθυστερήσεις και αγκυλώσεις που παρουσίαζε η προγενέστερη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών. Μοναδική απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκριση της προμελέτης αποτελεί η δημοσίευση του νέου οργανισμού του Νοσοκομείου Νεάπολης, ο οποίος θα περιλαμβάνει τις επιπλέον κλίνες που ανήκουν στο Κέντρο Αποκατάστασης.

Η Υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης,  κ. Τριχοπούλου χαιρέτισε την πενταετή ανανέωση του παραχωρητηρίου του οικοπέδου από το σύλλογο δωρητών του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου, το Σωματείο «Οι φίλοι του παιδιού της Κρήτης» και δεσμεύθηκε για την ταχύτερη διεκπεραίωση της οριστικής μελέτης, η οποία θα προκηρυχτεί από την 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση της μελέτης αλλά και την ανέγερση του Κέντρου Αποκατάστασης Νεάπολης, που αποτελεί έργο σταθμό για την υγεία σε όλη την Κρήτη.

Ο κ. Γιαννουλάτος επίσης, κατά τη διήμερη επίσκεψη του στην Κρήτη, πραγματοποίησε συναντήσεις που διοργανώθηκαν από τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και με την συμμετοχή αυτής.

Την Παρασκευή το πρωί με τους εργαζομένους και διοικητικά στελέχη του ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειου ΓΝΗ και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας με τους Διευθυντές και το Σωματείο Εργαζομένων στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, καθώς και με την  Προϊσταμένη της ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης, κα Κασσωτάκη Μαρία, για θέματα που άπτονται της νέας Προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020.

Λειτουργικά ζητήματα των υγειονομικών μονάδων του νομού Λασιθίου εξετάσθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 10 π.μ. στο ΓΝ –ΚΥ Νεάπολης «Διαλυνάκειο», παρουσία του Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας, της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, με την συμμετοχή εργαζομένων και διοικητικών στελεχών των νοσοκομείων του Λασιθίου ενώ αργά το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο χώρο ανέγερσης του Κέντρου Αποκατάστασης.

από την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης

Διαβάστε ακόμα:
Υπομονή για το κέντρο αποκατάστασης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos