Το κτίριο

Κέντρο Γαστρονομίας

Ένα παλαιό, όσο και ιστορικό κτίριο άνοιξε και πάλι τις πύλες του στο κοινό, για διαφορετικό όμως σκοπό απΆ ότι είχε ανεγερθεί.
Πρόκειται για το κτίριο του ιστορικού δημοτικού σχολείου Λιμνών το οποίο είχε αναγερθεί από το 1925 έως το 1928, για να φιλοξενήσει για δεκαετίες τους μαθητές του χωριού.

Η ιδέα για το Κέντρο Γαστρονομίας ξεκίνησε επί των ημερών δημαρχίας Αντώνη Ζερβού και οι βασικές υποδομές ολοκληρώθηκαν επί των ημερών του Γιάννη Λουκαράκη στο τιμόνι του Δήμου.

Σήμερα, το κτίριο έχει ανακαινισθεί εξωτερικά και εσωτερικά αι με μελέτη της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης, έχει χώρους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για σεμινάρια γαστρονομίας, αλλά και για ξενάγηση ξένων επισκεπτών στις γεύσεις του τόπου.
ΓιΆ αυτό και στη κουζίνα υπάρχουν πολλαπλοί χώροι για επί τόπου μάθηση, αλλά και όλα εκείνα τα μηχανήματα που χρειάζεται ένα σύγχρονος χώρος που έχει σχέση με τη γεύση.

Η κουζίνα

Κέντρο Γαστρονομίας

Όπως μας είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσεις, Αντώνης Παναγιωτόπουλος, ο χώρος απαιτεί ακόμα πολλά και ο Δήμος Αγίου Νικολάου επιζητεί και την ιδιωτική πρωτοβουλία σε μιας μορφής συνεργασία για να μένει το κέντρο όλο τον χρόνο ανοικτό για πολλές χρήσεις. ¶λλωστε και ο μεγάλος εξωτερικός χώρος που περιβάλλει το κτίριο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για συναυλίες, ή άλλες υπαίθριες εκδηλώσεις.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους τη Δευτέρα 19/3 στις 10:30 το πρωί στο Δημαρχείο για μια πρώτη επαφή, εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos