για το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας στο ΚΤΕΟ
για το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας στο ΚΤΕΟ

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, πραγματοποιήθηκε  συνάντηση με θέμα την πρόταση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας του Καβουσίου, Γ. Ρεμεδιάκη,

για την εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Κέντρου Πολιτικής Προστασίας, με αξιοποίηση των άδειων εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντα χώρου του ΚΤΕΟ Καβουσίου.

Στην ενημερωτική συνάντηση που συντόνιζε η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη συμμετείχε από την Διεύθυνση Αστυνομίας ο Ταξίαρχος Ε. Πετάσης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου Μ. Βασιλάκης,  η Διευθύντρια Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κα Τσαγκαράκη, ο Γ. Στεφανάκης, υπεύθυνος τομέα ΕΚΑΒ Αγίου Νικολάου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κρήτης Γ. Τζανοκωστάκης, ο  Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Α.Πανταζής, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Γ. Γουλιδάκης και ο Ν. Νικολαίδης από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Λασιθίου.

Οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι των τοπικών φορέων συζήτησαν την πρόταση του κυρίου Ρεμεδιάκη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι οι δράσεις της πολιτικής προστασίας αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για την Π.Ε. Λασιθίου αφού στοχεύουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των καθημερινών αλλά και των επειγόντων  κοινωνικών προβλημάτων.

Σε αυτά τα πλαίσια αποφασίστηκε να γίνει πρόταση εγκατάστασης στο ΚΤΕΟ Καβουσίου, κέντρο εκπαίδευσης εθελοντών, καλλιεργώντας στους πολίτες το αίσθημα της εθελουσίας και συνειδητής προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Για το σκοπό αυτό θα ζητηθεί η συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και προστασίας του πολίτη που ήδη λειτουργεί αντίστοιχα κέντρα στην Αττική.

Τις επόμενες μέρες θα προετοιμαστεί το αίτημα αφού συντονιστούν οι εμπλεκόμενοι φορείς ενώ κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντηση όλοι οι συμμετέχοντες υποδέχτηκαν την ιδέα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos