Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, επίσπευση
το Διαλυνάκειο νοσοκομείο Νεάπολης

Η επίσπευση των διαδικασιών για την υλοποίηση του κέντρου “Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης”  στην Νεάπολη, επανεξετάστηκε κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός,

με την διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Ελένη Μαυρομάτη.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Ζερβός, το συγκεκριμένο έργο-παρά του ότι δεν άπτεται άμεσα των αρμοδιοτήτων της δημοτικής αρχής- ωστόσο απασχολεί ιδιαίτερα τον δήμο, αφού πρόκειται για ένα έργο πνοής για ολόκληρο την Κρήτη, αλλά ιδιαίτερα για  την περιοχή της Νεάπολης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά την συνάντηση που έγινε τον προηγούμενο Μάρτιο -παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπ. Υγείας κ. Γιανουλάτου, του Περιφερειάρχη Κρήτης και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, κατέθεσε  πρόταση για την ανάθεση σύνταξης μελέτης εφαρμογής, σε ιδιώτη μελετητή προκειμένου να υπάρξει συντόμευση στον χρόνο ωρίμανσης του έργου, δεδομένου ότι ήδη υπάρχει προς διάθεση ένα σοβαρό ποσό, απο το ίδρυμα  “Φίλων του Παιδιού”, καθώς και η δέσμευση του κ. Αρναουτάκη, για την εξασφάλιση του ποσού που υπολείπεται για την ολοκλήρωση του έργου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, έκανε γνωστό ότι ενημέρωσε την διοικήτρια της Υγεινομικής Περιφέρειας, για την δυνατότητα σύνταξης μελέτης μέσω ιδιωτικού φορέα, εφόσον η νομοθεσία το επιτρέπει, ενώ ζητήθηκε η συνδρομή της Δ/ντριας των Τεχνικών Υπηρεσιών της εν λόγω υπηρεσίας, προκειμένου να υποβληθεί εκ νέου ερώτημα σχετικό ερώτημα στο υπουργείο, και να εξεταστεί περαιτέρω η δυνατότητα αυτή.

Θεωρώ -πρόσθεσε- ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα που θα πρέπει να διαχειριστεί η δημοτική αρχή, αναζητώντας τρόπους για την υλοποίηση ενός έργου πνοής που θα πρέπει επιτέλους να μπει σε τροχιά υλοποίησης!

Κομβικό σημείο στην παρούσα φάση αποτελεί το ζήτημα της δημοσίευσης στο ΦΕΚ του Οργανισμού του Νοσοκομείου, μετά μάλιστα την έγκριση του προεδρικού διατάγματος από το Συμβούλιο της Επικρατείας (τέλη Ιουλίου 2016).

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos