Οι πιτσιρικάδες στη παραλίαΜε σημαντικά αποθέματα οικολογικής διάθεσης ξεκίνησε την Παρασκευή (27/5) στο Δήμο Χερσονήσου η εκστρατεία για τον καθαρισμό των ακτών της Μεσογείου. Ο δήμος Χερσονήσου συμμετέχει ενεργά στην προσπάθια για την προστασία της Μεσογείου, δράση την οποία συντονίζει η περιβαλλοντική οργάνωση της Ιταλίας Legambiente. Με το σύνθημα «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», ο Δήμος σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και τουριστικές επιχειρήσεις συντονίζει την παραπάνω δράση στα γεωγραφικά του όρια.

Φέτος, ημέρα οικολογικού εορτασμού των χωρών της Μεσογείου έχει καθοριστεί η Παρασκευή 27 Μαΐου. Στα πλαίσια της παραπάνω δράσης  πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της παραλιακής ζώνης του Δήμου σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία:
Maris Hotels, ξενοδοχειακή εταιρία Aldemar, Annabelle Village, Nana Beach Hotel, Hersonissos Group Hotels, Evelyn Beach, Pefana Village και Golden Beach. Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης: 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Λ. Χερσονήσου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Λ. Χερσονήσου, Δημοτικό Σχολείο Χερσονήσου, Σύλλογος Προστασία Περιβάλλοντος & Παραδοσιακών Οικισμών Χερσονήσου, Φιλωνίδειος Πολ/κός Σύλλογος Λ. Χερσονήσου, Πολ/κός Σύλλογος Χερσονήσου, Πολ/κός Σύλλογος Ανάληψης, Πολ/κός Σύλλογος Ανισαρά, Επιτροπή Τουρισμού Δήμου Χερσονήσου, Scuba Creta (σχολή Γεωργίου Γεωργαντά-δύτες), Εμπορικός Σύλλογος Χερσονήσου, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος εθελοντής δημότης-επισκέπτης.
Παράλληλα, στις το πρωί έγινε εκδήλωση για τα παιδιά του Δημ. Παιδικού και Βρεφονηπιακού Σταθμού Χερσονήσου στο θεατράκι της Αγίας Παρασκευής. Με στόχο την ευαισθητοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών, η ζωγράφος κ. Νατάσα Βλαχάκη συντόνισει τις προσπάθειες των παιδιών να ζωγραφίσουν καθαρές ακτές. Για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων έγινε διαδραστική συζήτηση σε θέματα θαλάσσιου περιβάλλοντος στην αίθουσα του Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου.
Για τη σημασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος μίλησαν ο κ. Φώτης Πανταζόγλου, γεωλόγος-ωκεανογράφος από το Ενυδρείο Κρήτης (Creta Aquarium) – ΕΛΚΕΘΕ και η κ. Αλεξάνδρα Καββαδία, βιολόγος ΕΛΚΕΘΕ. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα προβλήματα που σχετίζονται με τον υδάτινο κόσμο (τροφική αλυσίδα, μόλυνση, υπεραλίευση – προστασία θαλάσσιου περιβάλλοντος) και το ρόλο της θάλασσας για τον άνθρωπο.
Με το πέρας των εκδηλώσεων, στο θεατράκι της Αγίας Παρασκευής, τα ξενοδοχεία που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση, έστησαν αι έναν μπουφέ με λιχουδιές. Σε όλους τους μικρούς οικοεθελοντές προσφερθηκαν μπλουζάκια και καπέλα από το Δήμο Χερσονήσου και τον Εμπορικό Σύλλογο Χερσονήσου.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos