Από τη περισυνή εκδήλωση

Καθαρισμός του λιμανιού

Με το σύνθημα «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», ο Δήμος Χερσονήσου συμμετέχει στην παν-μεσογειακή εκστρατεία καθαρισμού των ακτών της Μεσογείου. Τη δράση αυτή συντονίζει από το 1995 η ιταλική περιβαλλοντική οργάνωση Legambiente, ενώ ο δήμος Χερσονήσου συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια, για όγδοη χρονιά. Η εκστρατεία αυτή υποστηρίζεται από την ιταλική κυβέρνηση, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τα Ηνωμένα Έθνη, μαζί με μη-κυβερνητικές οργανώσεις.

Φέτος συμμετέχει στη διοργάνωση και η Περιβαλλοντική Οργάνωση «ΚΑΘΑΡΗ ΕΛΛΑΔΑ», η οποία ως μέλος του UNEP/MAP υποστηρίζει τις δράσεις για μία Μεσόγειο χωρίς σκουπίδια, διανέμοντας φυλλάδια για την ενημέρωση του κοινού τα οποία περιλαμβάνουν ένα ειδικό έντυπο για την καταγραφή των συλλεχθέντων απορριμμάτων για στατιστική έρευνα.
Ο Δήμος συντονίζει την εκδήλωση για τους φορείς, τα σχολεία και τις επιχειρήσεις την Παρασκευή 23 Μαΐου στις παραλίες του. Η συγκέντρωση των εθελοντών (9:30 το πρωί), καθώς και οι κύριες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο θεατράκι της Αγίας Παρασκευής, στο λιμάνι.
Στα πλαίσια της παραπάνω δράσης θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός της παραλιακής ζώνης του Δήμου. Ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις συμμετέχουν ενεργά στην παν-μεσογειακή εκστρατεία, καθαρίζοντας τις ακτές της περιοχής τους.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης: σχολεία του Δήμου, τοπικοί σύλλογοι, το Λιμενικό Σώμα Χερσονήσου, τρεις σχολές κατάδυσης (scuba diving) του Δήμου Χερσονήσου καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος εθελοντής δημότης-επισκέπτης.
Παράλληλα, στις 10 το πρωί διοργανώνεται εκδήλωση για τα παιδιά του δημοτικού Παιδικού Σταθμού Λ. Χερσονήσου στο θεατράκι της Αγίας Παρασκευής. Με στόχο την ευαισθητοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών, η ζωγράφος κ. Νατάσα Βλαχάκη θα συντονίσει τις προσπάθειες των παιδιών να ζωγραφίσουν καθαρές ακτές.
Για τα παιδιά των Σχολείων που θα έχουν ολοκληρώσει τον καθαρισμό στην παραλία, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις για θέματα θαλάσσιου περιβάλλοντος στην αίθουσα του Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου. Για τη σημασία της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος θα μιλήσει στέλεχος από το Ενυδρείο Κρήτης (CretΑquarium)–ΕΛΚΕΘΕ. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα προβλήματα που σχετίζονται με τον υδάτινο κόσμο και τις απειλές που υφίσταται (μόλυνση, υπεραλίευση – προστασία θαλάσσιου περιβάλλοντος).
Ταυτόχρονα, δύτες από τρεις (3) σχολές κατάδυσης- scuba diving (κ. Γεωργαντά, κ. Βουγιούκα και κ. Παπαδόπουλου) θα πραγματοποιήσουν συμβολικό καθαρισμό του βυθού του λιμανιού, υπό την επίβλεψη του Λιμενικού Σώματος Χερσονήσου.
Print Friendly, PDF & Email
Legambiente Με το σύνθημα «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», ο δήμος Χερσονήσου συμμετέχει στην παν-μεσογειακή εκστρατεία καθαρισμού των ακτών της Μεσογείου. Η δράση αυτή ξεκίνησε από την Ιταλία από την περιβαλλοντική οργάνωση Legambiente πριν από έντεκα χρόνια, ενώ ο δήμος Χερσονήσου συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια, για έκτη χρονιά.

Περισσότερα

Print Friendly, PDF & Email

Από manos