ΊτανοςΕρώτηση προς τους υπουργούς Πολιτισμού & Εσωτερικών Γιώργο Βουλγαράκη και Προκόπη Παυλόπουλο αντίστοιχα κατέθεσε ο βουλευτής Λασιθίου κ. Μιχάλης Καρχιμάκς με θέμα τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στη δημοπράτηση ανάδειξης του Μινωικού ανακτόρου της Κάτω Ζάκρου του δήμου Ιτάνου.
 
Ο βουλευτής ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς πότε προτίθενται να ενεργοποιήσουν τη χρηματοδότησή του ανακτόρου καθώς και την τελική του δημοπράτηση, αφού ήδη έχουν περάσει περίπου δύο χρόνια από την ένταξή του στο ΠΕΠ Κρήτης.
 
Η ερώτηση
 
Κύριε Υπουργέ, Στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης στις 20.12.04 εντάχθηκε ένα σημαντικό έργο που αφορά την προστασία και την ανάδειξη του Μινωικού ανακτόρου της Κάτω Ζάκρου του Δήμου Ιτάνου Λασιίου.
 
Αν δε, λάβουμε υπόψη μας την επισήμανση του έγινε στην εισήγηση που κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Γ.Γ. της Περιφέρειας ότι όσον αφορά τα έργα Πολιτισμού, αυτά εγκρίνονται ως «δεξαμενή έργων» δεδομένου ότι η τελική έγκισή τους υπόκειται στις εγκρίσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, τότε αυτό που μένει ως τελική εντύπωση είναι μόνο η αμφιβολία και η ανησυχία αν τελικά αυτά τα έργα παρά το ότι είναι ώριμα, θα δημοπρατηθούν και θα ολοκληρωθούν.
 
Δίνετι λοιπόν η εικόνα ότι στο Περιφερειακό Πρόγραμμα δεν εντάχθηκαν έργα ουσίας, αλλά έργα ταμπέλες, με τελικό στόχο την εξαπάτηση των τοπικών κοινωνιών.
 
Μετά τα παραπάνω ερωτάστε:
  • Αφού το έργο της ανάειξης του Μινωικού Ανακτόρου της Κάτω Ζάκρου είναι ένα σημαντικό έργο που παραπέμπει στην ιστορία και τον πολιτισμό μας, και είναι γενικά αποδεκτή η ιστορικότητα και η αξία του, πότε προτίθεστε να ενεργοποιήσετε την χρηματοδότησή του και την τελική του δημοπράτηση, αφού ήδη έχον περάσει περίπου δύο χρόνια από την υποτιθέμενη ένταξή του και υπάρχει η αίσθηση ότι η εξαπάτηση για το έργο αυτό είναι πλέον ορατή;
 
Ο ερωτών Βουλευτής
Μιχάλης Καρχιμάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos