το νοσοκομείο κέντρο Υγείας Ιεράπετρας
το νοσοκομείο κέντρο Υγείας Ιεράπετρας

Στην Ανοιχτή Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2015, παρουσιάστηκε η εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας

λόγω της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησής του και λόγω των αυξανόμενων ελλείψεων σε προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό και διοικητικό) και σε ιατρικά υλικά. Εκφράστηκε η αγωνία του προσωπικού και των κατοίκων για την ασφαλή λειτουργία του ιδρύματος και τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στην περιοχής μας. Καθολική ήταν η διαπίστωση ότι είναι απαραίτητο να ασκηθούν όλες οι δυνατές πιέσεις για να αντιμετωπιστούν άμεσα τα οξύτατα προβλήματά του Νοσοκομείου μας και να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση των κατοίκων, που με τους αγώνες τους έχουν κατορθώσει να το διατηρήσουν ανοιχτό και λειτουργικό, μέχρι σήμερα. Έτσι, αποφασίστηκε:

  • Η πραγματοποίηση μιας Παράστασης Διαμαρτυρίας στο χώρο του Νοσοκομείου, την Παρασκευή 8 Μαΐου, στις 11πμ, με την προοπτική να είναι η πρώτη μιας σειράς κλιμακούμενων κινητοποιήσεων και ενεργειών με στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματος μας να απολαμβάνουμε πλήρεις υπηρεσίες δημόσιας υγείας στον τόπο μας.
  • Η απαίτηση να επισκεφτεί ο νέος διοικητής της 7ης ΥΠΕ, κ. Ηγουμενίδης, το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, να ακούσει το προσωπικό και τους κατοίκους και να παρουσιάσει τις λύσεις που έχει δρομολογήσει με βάση τις δεσμεύσεις του, κατά την επίσκεψή μας στην 7ης ΥΠΕ, πριν ένα μήνα.
  • Η δημιουργία, με πρωτοβουλία της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα, μιας ολιγομελούς Επιτροπής Διεκδίκησης με τον κυβερνητικό βουλευτή, κ. Δερμιτζάκη και εκπροσώπους από το Δήμο, το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου και την Επιτροπή Αγώνα. Στόχος της θα είναι η συστηματική και επίμονη προώθηση της επίλυσης των προβλημάτων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας σε όλους τους αρμόδιους φορείς και το Υπουργείο Υγείας. Η δράση της και τα αποτελέσματά της θα εξετάζονται κάθε φορά από την Ανοιχτή Γενική Συνέλευση των κατοίκων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Αγώνα.

Τα αιτήματά μας παραμένουν τα 4,5 χρόνια των αγώνων μας τα ίδια:

  • Να επαναλειτουργήσει άμεσα η παθολογική κλινική 30 μέρες το μήνα με προσλήψεις μόνιμου  προσωπικού
  • Να δρομολογηθούν όλες οι μόνιμες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και διοικητικού) που χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών του Νοσοκομείου μας.
  • Να διασφαλιστεί ένα νοσοκομείο πλήρες, αυτοδιοίκητο, δημόσιο και δωρεάν για όλο τον κόσμο, με επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να μην υπάρξει καμία συρρίκνωση του οργανισμού, αντίθετα να προστεθούν οι οργανικές θέσεις που χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos