Ώρα 19:00

Λιμάνι Σητείας

Ένα φορτίο σκόνης που μας ήρθε ως συνήθως από την Αφρική, είχε σαν αποτέλεσμα να κιτρινοκοκκινίσει ο ουρανός της ανατολικής Κρήτης, το απόγευμα της Δευτέρας (28/5), ενώ λίγο αργότερα η βροχή κατέβασε μέσα σε 40 λεπτά όλη τη σκόνη στο έδαφος, κοκκινίζοντας τα πάντα.
Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, που μας φέρνουν οι νότιοι άνεμοι από την Αφρική και συνήθως δημιουργείται από αμμοθύελλες στις ερήμους της ηπείρου.


Αυτό το «φορτίο σκόνης όπως το ονομάζουν οι μετεωρολόγοι, μπορεί να φτάσει από τα παράλια της Αφρικής και να καλύψει όλη τη Μεσόγειο, ή μεγάλο μέρος της, δείχνοντας μας ότι τα καιρικά φαινόμενα δεν καταλαβαίνουν από σύνορα και τα τοιαύτα.

Ώρα 19:00

Αγιος Νικόλαος

Έτσι έριξε αρκετό νερό μαζί με χώμα, «λασποβροχή» όπως συνηθίζουμε να λέμε, σε όλα σχεδόν τα βόρεια παράλια της Κρήτης, ενώ ούτε σταγόνα δεν έπεσε στην Ιεράπετρα τις τελευταίες μέρες.

Ένας φίλος από τη πόλη μας έλεγε αγανακτισμένος ότι «εμείς εδώ στην Ιεράπετρα, έχουν νεροδιώχτη». Δυστυχώς η ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας χρειάζεται το νερό περισσότερο από όλους λόγω των καλλιεργειών.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos