Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου

Ένας από τους αγιασμούς

Τα κουδούνια στα σχολεία όλης της χώρας χτύπησαν και πάλι το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου, τα σχολεία ζωντάνεψαν και πάλι μετά τις θερινές διακοπές, συνήθης διαδικασία ο Αγιασμός, αλλά και τα λίγα λόγια από τους διευθυντές αλλά και αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης που προσπάθησαν να παραστούν σε όσες περισσότερες εκδηλώσεις της πρώτης μέρας μπορούσαν. Ακολουθεί το μοίρασμα των βιβλίων και από τη Δευτέρα (15/9), τα μαθήματα κανονικά.

Μπορεί βέβαια τα βιβλία να βρίσκονται ήδη μοιρασμένα σχεδόν παντού, όμως η σχολική χρονιά δεν ξεκινά απλά. Χιλιάδες είναι οι άδειες θέσεις σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, αλλά και γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας με το Υπουργείο Παιδείας να εμμένει ότι όλα βαίνουν καλώς.
Ήδη η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, έχει εξαγγείλει κινητοποιήσεις και γι’ αυτούς τους λόγους, ενώ κινητοποιήσεις αναμένονται και στη δευτεροβάθμια, αλλά και στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δυστυχώς όμως, το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν έχει καταφέρει να επιλύσει τη μεγαλύτερη του αδυναμία: Να κατανοεί τις δυνατότητες κάθε μαθητή ξεχωριστά για να μην χάνει η χώρα μυαλά τα οποία καρπούνται οι ξένοι που ξέρουν να αναγνωρίζουν τα ταλέντα.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos