Οροπέδιο Καθαρού, χιονισμένο

Φωτ.: Γ. Μπρόκος

Έτοιμοι δηλώνουν να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία δηλώνουν οι κρατικοί ιθύνοντες στην Κρήτη. Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιέρειας Κρήτης, των Νομαρχιών και των Δήμων του νησιού, μέχρις ότου απομακρυνθεί το κύμα κακοκαιρίας. Στο νομό Λασιθίου τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στο Οροπέδιο Λασιθίου. Η συγκοινωνία από τον ¶γιο Νικόλαο προς το Οροπέδιο Λασιθίου έχει διακοπεί. Μηχανήματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του δήμου Οροπεδίου εργάζονται για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

 
Η συγκοινωνία εντός του Οροπεδίου και από Οροπέδιο προς Ηράκλειο διεξάγεται με δυσκολία λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Οι οδηγοί που κινούνται στο προαναφερόμενο δίκτυο θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτιοί, να οδηγούν με μικρές ταχύτητες και να εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.
 
Στο μεταξύ άμεσα αντιμετωπίζονται τα όποια προβλήματα προκύπτουν στο οδικό δίκτυο, όπου σημειώνονται λασποροές και λιθοπτώσεις. Η μεγαλύτερη ιθόπτωση σημειώθηκε χθες στο ύψος του Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι, αλλά και στο Γεράνι του Νομού Ρεθύμνου. Μικροπροβλήματα σημειώθηκαν στο Μπαλί, στον Σταλό, στον δρόμο από Αγία Ειρήνη προς Ρουσοσπίτι.
 
Για τρίτη ημέρα, τα πλοία εξακολουθούν να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια της Κρήτης. Ειδικά το λιμάνι του Ρεθύμνου έχει μετατραπεί σε λίμνη το χερσαίο τμήμα του.
 
Πάντως οι αεροπορικές πτήσεις γίνονται σύμφωνα με το ημερολόγιο.
 
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνι στα ορεινά, ενώ υπάρχει πιθανότητα καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις με ένταση τα 9 μποφώρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 2 και 7 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νότια του νησιού η τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos