το Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας, σήμερα

Τέσσερις εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ιεράπετρας (οι δύο οδηγοί ασθενοφόρου και οι δύο νυχτοφύλακες) έχουν τεθεί από σήμερα σε διαθεσιμότητα (δηλ. καθεστώς αναμονής προς απόλυση), μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους τους σε όλη τη χώρα. Τι κι αν είναι οι μοναδικοί υπάλληλοι σε αυτές τις θέσεις και η απομάκρυνσή τους αποτελεί ένα ακόμα ισχυρότατο χτύπημα στη λειτουργία του καταρρέοντος νοσοκομείου μας; Τι κι αν μένουν 40.000 άνθρωποι χωρίς δυνατότητα νοσοκομειακής διακομιδής και ένα ολόκληρο νοσοκομείο χωρίς φύλαξη; Τι κι αν πετιούνται κι άλλοι εργαζόμενοι στην ανεργία; Εδώ η παθολογική κλινική είναι ουσιαστικά κλειστή από το καλοκαίρι και όλοι το παίζουν ανενημέρωτοι ή αναρμόδιοι (από τον υπουργό μέχρι τους διοικητές) παρά τις διαρκείς κινητοποιήσεις μας· η ορθοπεδική και η γυναικολογική κλινική μεθοδεύεται να καταργηθούν· όλο το νοσοκομείο έχει τεράστιες ελλείψεις και λειτουργεί μόνο χάρη στην αυτοθυσία του προσωπικού του· οι προϋπολογισμοί του μειώνονται κάθε μήνα και περισσότερο με διάφορες μεθοδεύσεις· τι μας χρειάζονται οι οδηγοί και οι φύλακες όταν το σχέδιο είναι η μετατροπή του σε κέντρο υγείας; Τι χρειάζονται οι οδηγοί, οι φύλακες ή ακόμα και το σύνολο του προσωπικού και των γιατρών των νοσοκομείων συνολικά όταν το σχέδιο είναι η δραστική συρρίκνωση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας;

Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι πάλι κάποιο χαλκευμένο στατιστικό στοιχείο θα ανασύρει ο Υπουργός Υγείας που θα αποδεικνύει ότι καλώς γίνονται όλα αυτά κι ότι αποτελούν μέρος του εξορθολογισμού που αγωνίζεται να πραγματοποιήσει παρά την ανίερη επίθεση που δέχεται από τους κακόβουλους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους και ανασφάλιστους –δηλ. το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας- που αρνούνται να απεμπολήσουν το δικαίωμά τους στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία. Πάλι θα διαβεβαιώσει όποιον αφελή τον ακούει ακόμα ότι σε λίγο καιρό έρχεται η ανάπτυξη και όλα θα διορθωθούν, ή ότι οι τυχόν «ανωμαλίες» που παρατηρούνται οφείλονται στην ανικανότητα ή τις σκοπιμότητες των υφισταμένων του ή ακόμα και στους ίδιους τους εργαζόμενους των νοσοκομείων που τολμούν να θέλουν να διατηρήσουν κάποια στοιχειώδη δικαιώματά τους. Σε καμία περίπτωση, βέβαια, δεν οφείλονται στις βάρβαρες περικοπές προϋπολογισμών, προσωπικού, κλινικών και νοσοκομείων που έχει ο ίδιος αποφασίσει και διατάξει εφαρμόζοντας με περίσσιο ζήλο τις επιταγές της τρόικας.

Εμείς που τριάμιση χρόνια τώρα παλεύουμε για το νοσοκομείο μας και αντικρούουμε αυτές τις απάνθρωπες πολιτικές της κυβέρνησης με νύχια και με δόντια, ξέρουμε τι συνεπάγεται η νέα λαίλαπα των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων που ξεκίνησε και στο χώρο της υγείας. Αδιαφορούμε πως θα την παρουσιάσουν, και πόσους «ημέτερους» θα βγάλουν για να μας καθησυχάσουν. Εδώ και τριάμιση χρόνια ζούμε καθημερινά την αποψίλωση-απαξίωση-διάλυση του νοσοκομείου μας και ολόκληρης της περιοχής μας, παράλληλα με τις προσπάθειες να μας κάμψουν, να μας αποπροσανατολίσουν, να μας στρέψουν ενάντια στις άλλες πόλεις του νομού. Λες και δεν βλέπουμε τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα, λες και δεν καταλαβαίνουμε πως χρησιμοποιούν τη μέθοδο του διαίρει και βασίλευε.

Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, για πολλοστή φορά ότι δεν εκχωρούμε το δικαίωμα μας να απολαμβάνουμε Δημόσια και Δωρεάν Υγεία σε αξιοπρεπείς συνθήκες, σε ένα πλήρες, ασφαλές, πλήρως στελεχωμένο νοσοκομείο με μόνιμο προσωπικό που θα εργάζεται σε ανθρώπινες συνθήκες με εργασιακή ασφάλεια.

Στηρίζουμε τις στάσεις εργασίας και συμμετέχουμε στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 9/4, στις 12, στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.

Καλούμε όλους του κατοίκους της Ιεράπετρας στην ΑΝΟΙΧΤΗ μας ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, την ΤΡΙΤΗ 15/4, στις 7ΜΜ, στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΡΙΑ ΛΙΟΥΔΑΚΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos