Καντίνες τέλος για φέτος στη Χρυσή
πρωινή φωτογραφία από τη Χρυσή με τις ξαπλώστρες μαζεμένες

Μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στη Χρυσή, όπου δεν είχαν κοπεί χιλιάδες αποδείξεις, η ΔΟΥ Αγίου Νικολάου, έκλεισε την επιχείρηση με τις καντίνες για 48 ώρες και σήμερα, στελέχη της μετέβησαν στο νησί,

Καντίνες τέλος για φέτος στη Χρυσή
τρεις από τις ταμειακές που βρέθηκαν

όπου βρήκαν και άλλες ταμειακές μηχανές τις οποίες κατέσχεσαν. Όμως επειδή είχε ήδη παραβιαστεί παλαιότερη σφράγιση των εγκαταστάσεων από τον Δήμο Ιεράπετρας, ο δήμος εκ νέου σφράγισε τις εγκαταστάσεις, οπότε με βάση των νέων δεδομένων σύμφωνα με τα οποία έχω 26 Ιουνίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ηλεκτρονικά πλέον η δημοπρασία των παραλιών, δεν υπάρχει το σχετικό χρονικό περιθώριο για νέο διαγωνισμό από τη Κτηματική Εταιρία.

Σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία, θα επιβληθεί πρόστιμο από τη Κτηματική εταιρία στον καταληψία, ίσο με το ενοίκιο προσαυξημένο κατά 20%, ενώ από τη πλευρά της ΔΟΥ, ετοιμάζονται να επιβληθούν τα δέοντα από τον ίδιο τον περιφερειακό προϊστάμενο Κρήτης.

Μετά από όλα αυτά βέβαια επανέρχεται στο προσκήνιο το σχέδιο διαχείρισης της Χρυσής,

Καντίνες τέλος για φέτος στη Χρυσή
καντίνα κλειστή

το οποίο έχει ήδη εκπονηθεί από τη διεύθυνση δασών Λασιθίου σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Ιεράπετρας Αργύρη Πανταζή, το οποίο βρίσκεται ήδη στα χέρια της γραμματέως αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης Μαρίας Κοζυράκη στο Ηράκλειο και το οποίο πρέπει να προχωρήσει και να υλοποιηθεί. Προβλέπει, εφ’ όσον εγκριθεί, φέρουσα ικανότητα, δηλ, πόσοι μπορούν να επισκέπτονται το νησί ημερησίως, εγκαταστάσεις, τουαλέτες κλπ κλπ. πέρα από τον όποιον προκρίνει η Κτηματική εταιρία να ενοικιάσει τις παραλίες. Ακόμα σκίαστρο, ασφαλή χώρο πρόσδεσης για αποβίβαση και επιβίβαση κλπ. Η Δασική από κοινού με τον δήμο Ιεράπετρας θα διαχειρίζονται, σύμφωνα με το σχέδιο, το εσωτερικό νησί μετά τα όρια της παραλίας.

Για φέτος πάντως, δεν προλαβαίνουν να υλοποιηθούν όλα αυτά, οπότε οι επισκέπτες της Χρυσής θα πρέπει να γνωρίζουν την ανάγκη να μεταφέρουν μαζί τους ότι χρειάζονται.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos