Καραντίνες και διαπιστευτήρια
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Ζερβός νοιώθει ότι η κυβέρνηση τον έχει σε καραντίνα. Τώρα που τα υπόγεια του Μαξίμου ολοκλήρωσαν τη σκευωρία της Novartis για τον Άδωνη, είπαν να ασχοληθούν με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου και να τον βάλουν σε καραντίνα για να διακόψουν το πετυχημένο έργο του!

Σε άλλη μια σκηνοθετημένη κοινή εμφάνιση με τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κατακεραύνωσε την κυβέρνηση και τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν εγκριθηκε τροπολογία που διευκόλυνε τον Δήμο Αγίου Νικολάου και δεν άρεσε μόνο στον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας! Άντί να ζητήσει εξηγήσεις από εκεί που αρνήθηκαν, ζητά από αυτούς που προσπάθησαν. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο Βουλευτής Λασιθίου έχουν αποδείξει ότι στηρίζουν διαχρονικά τους στόχους όλων των Δήμων του Λασιθίου.

Συνηθισμένο είναι να δίνει ο κάθε δήμαρχος τα διαπιστευτήριά του στο κόμμα και στον Βουλευτή που τον στήριξε, γιατί έρχονται ξανά εκλογές. Ας ελπίζει ότι το πρόβλημα της ανταλλαγής θα το λύσει η Νέα Δημοκρατία, όπως το έλυσε τα προηγούμενα χρόνια που κυβερνούσε. Συνηθισμένο επίσης να αποδίδονται οι ευθύνες για το ανύπαρκτο ή επιζήμιο έργο του στην “κακιά” κυβέρνηση που τον εμποδίζει.

Ακόμα θυμόμαστε τις κοινές συνεντεύξεις με τον κ. Πλακιωτάκη και τις ύβρεις στον Υπουργό Πολιτισμού, επειδή αύξησε το εισιτήριο  της Σπιναλόγκας από το εξευτελιστικό 2ευρω. Πόση καταστροφή θα ερχόταν, δεν θα έρχονταν τουρίστες πια,   και πόσες συνεντεύξεις έδωσε ο κ. Δήμαρχος σε σταθμούς στο Ηράκλειο, λέγοντας πως δεν μπορεί να επισκεφτεί κανείς πια το Νησί γιατί είναι πανάκριβο! Ξεχνώντας να αναφέρει βέβαια ότι, με τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης, περισσότερο από τον μισό πληθυσμό της χώρας μπαίνει στους αρχαιολογικούς χώρους με μειωμένο εισιτήριο  ή δωρεάν…

Αλλά μας λέει κι άλλα: “ Εκτός κι αν κάποιοι θεωρούν ότι, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, μπορεί δολίως να συμπράξουν και οι δύο πλευρές για να προβούν σε μια παράνομη πράξη! Αστεία υπόθεση!”

Ναι πράγματι, πολύ αστεία. Σαν να μη μας φέρνει τίποτα στο μυαλό η τιμολόγηση της αξίας γης για την αποζημείωση επιστροφής γης σε χρήμα από τα μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής. Πέντε ως δέκα φορές χαμηλότερα από τις πραγματικές αξίες, επειδή “περνάνε κρίση οι μεγαλοξενοδόχοι”! Και όλα βέβαια σε βάρος του Δήμου!

Σαν να μην έχει ακούσει ο κύριος Δήμαρχος ότι με τις ψεύτικες παντοδυναμίες που έφτιαχνε ο προηγούμενος εκλογικός νόμος, πολλοί δημοτικοί άρχοντες έκαναν πάρτι με τη διαχείριση των Δήμων και αντιμετωπίζουν ήδη τη δικαιοσύνη, καθώς το δίχτυ που τους προστάτευε, έφυγε από τη μέση. Η απλή αναλόγική, που τόσο αντιπαθεί, θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο διοίκησης των Δήμων, περιορίζοντας την αδιαφάνεια και την απουσία ελέγχου στην “ενός ανδρός αρχή”.

Ο κ. Δήμαρχος έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του, και με το έργο του και με τις δηλώσεις του. Δεν χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια, όλοι όσοι έπρεπε να το μάθουν, έμαθαν ότι αυτός είναι ο καλύτερος εκφραστής του συστήματος που μας χρεωκόπησε. Με αυτόν θα συνεχίσουν. Στον χρόνο που του απομένει, ας προσπαθήσει τουλάχιστον να μην προκαλεί και τους υπόλοιπους κατοίκους του Δήμου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos