Γέφυρα υπό κατασκευή

Β.Ο.Α.Κ.

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Εσωτερικών με θέμα «Απένταξη έργων που έχουν δημοπρατηθεί και χρηματοδότησε η Κυβέρνηση του Πα.Σο.Κ. στο Νομό Λασιθίου με απόφαση της Κυβέρνησης», κατέθεσε ο Βουλευτής Λασιθίου του Πα.Σο.Κ., Μιχάλης Καρχιμάκης.

Σύμφωνα με τη ερώτηση:


Κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση με απόφσή της απεντάσσει από το Γ΄ ΚΠΣ εφτά (7) σημαντικά έργα, απολύτως αναγκαία για την Κρήτη.
Μεταξύ των 7 έργων που απεντάσσονται με απόφαση της Κυβέρνησης, που είχαν προετοιμαστεί, ενταχθεί και δημοπρατηθεί, φέρεται να είναι το Λιμάνι της Σητείας, η ολοκλήρωση της παράκαμψης Κουτσουρά Μακρύ Γιαλού και η αναβάθμιση του βορείου οδικού άξονα.
Τα έργα αυτά, όπως γίνεται αντιληπτό, αφορούν άμεσα το Νομό Λασιθίου και τις ανάγκες του. Το δε επιχείρημα ότι απεντάσσονται γιατί θα ενταχθούν στο ΔΆ ΚΠΣ δεν διαφοροποιεί τα δεδομένα ότι το Λασίθι πλήττεται από τη μείωση και την απώλεια των πόρων αυτών. Ούτε βέβαια ευσταθεί το πιθανό επιχείρημα ότι θα είναι έργα γέφυρες για το ΔΆ ΚΠΣ.

Επιβεβαιώνεται δε για άλλη μια φορά η ανυπαρξία και η αναξιοπιστία της πολιτικής σας για την ανάπτυξη της περιφέρειας και ειδικά του Νομού Λασιθίου.

Μετά τα παραπάνω ερωτάστε:

  • Γιατί να είναι θύμα της συμφωνίας Μπαρόζο Καραμανλή έργα που αφορούν το Νομό Λασιθίου, τα οποία αντεντάξατε, τον οποίο με βάση και τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις τον εξαπατήσατε;
  • Γιατί μειώσατε τον προϋπολογισμό του ΓΆ ΚΠΣ και του ΠΕΠ Κρήτης;
  • Γνωρίζετε ότι με αυτή σας την απόφαση ουσιαστικά ααιρείτε, την ένταξη επιπλέον έργων για το Λασίθι και για την Κρήτη ;
  • Προτίθεστε τα συγκεκριμένα έργα που με απόφαση της Κυβέρνησης σας απεντάξατε, δηλαδή την παράκαμψη του Μακρύ Γιαλού, και το λιμάνι της Σητείας, να τα χρηματοδοτήσετε από εθνικούς πόρους;
  • Είστε σε θέση να επιβεβαιώσετε ότι τα έργα αυτά θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλους του 2008;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μιχάλης Καρχιμάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos