Βουλευτής Λασιθίου

Μιχάλης Καρχιμάκης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης με θέμα: «Η Διοίκηση της ΔΕΗ μεθοδεύει αυξήσεις στα τιμολόγια για τους καταναλωτές», κατέθσε στις 28 Ιουλίου στη Βουλή, ο Βουλευτής Λασιθίου του Πα.Σο.Κ., Μιχάλης Καρχιμάκης, μετά όλα όσα είδαν τα φώτα της δημοσιότητας περί αυξήσεων.

 
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
Κύριε Υπουργέ,
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Μανιατάκης, θέλοντς να προετοιμάσει τη διαδικασία αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση, έθεσε το αίτημα της ΔΕΗ για αυξήσεις στα τιμολόγια της.
Επικαλέσθηκε δε, επιχειρηματολογώντας γι΄ αυτό τις σημαντικές αυξήσεις στο κόστος των καυσίμων, όπου βέβαια και απέδωσε την πτώση των κερδών της επιχείρησης.
Ταυτόχρονα προσπάθησε να κάνει συγκρίσεις τιμών με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς βεβαίως μέσα από αυτή την απλοποίηση, να λαμβάνουν υπόψη του τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρως οι ασθενείς κοινωνικά τάξεις που αποτελούν και το μεγάλο μέγεθος των καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος.
Το γεγονός αυτό δημιουργεί την πεποίθηση ότι βρισκόμαστε προ των πυλών για αυξήσεις της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος που θα πλήξει κυρίως τις ασθενστερες κοινωνικά τάξεις του τόπου μας.
 
Μετά τα παραπάνω ερωτάστε:
 
  • Είστε διατεθειμένοι να υιοθετήσετε τις προτάσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ, κ. Μανιατάκη, για αύξηση στη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην οποία θα περιλαμβάνεται και ρήτρα καυσίμου, επιβαρύνοντας με αυτό τον τρόπο όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα;
 
Ο ερωτών Βουλευτής
 
Μιχάλης Καρχιμάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos