Μιχάλης Καρχιμάκης

Βουλευτής Λασιθίου

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Εσωτερικών, κατέθεσε ο Βουλευτής Λασιθίου του Πα.Σο.Κ. Μιχάλης Καρχιμάκης με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη Βουλγαράκη στον Αγιο Νικόλαο και όσα εξήγγειλε.

Η ερώτηση:
Στην επίσκεψή σας στην Κρήτη αναφερθήκατε ότι θα διατεθούν για έργα και πρωτοβουλίες στον Τομέα του Πολιτισμού 70 εκατ. Ευρώ που θα χρηματοδοτηθούν από το ΠΕΠ Κρήτης. Αναρωτιέται κανείς πως μπορείτε να εξαγγείλετε τέτοιες προεκλογικές ανακρίβειες προσπαθώντας και σε αυτό τον τομέα να εξαπατήσετε και να αποπροσανατολίσετε τους Κρήτες.

Πως είναι δυνατόν κ. Υπουργέ να εξαγγείλετε ότι θα διατεθούν 70 εκατ. Ευρώ στον τομέα Πολιτισμού, όταν η διάθεση για όλες τις άλλες δράσεις του Δ΄ΚΠΣ δεν ξεπερνούν τα 300 εκατ. Ευρώ για ολόκληρη την Κρήτη.
Δηλαδή η παιδεία, τα δημόσια έργα, η υγεία, η πρόνοια, το περιβάλλον, η απασχόληση, λπ., τι ποσά προβλέπεται να λάβουν. Επιτέλους σταματήστε την επικοινωνιακή υποσχεσιολογία με την οποία ελπίζετε να εξαπατήσετε για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό, αλλά και τον λαό της Κρήτης με ανεκπλήρωτες και ψεύτικες υποσχέσεις.

Με τα παραπάνω ερωτάστε:
1. Γιατί ανακοινώσατε εσείς για λογαριασμό της περιφέρειας Κρήτης, τι ποσά θα διατεθούν στον πολιτισμό;
2. Γιατί προσπαθείτε για άλλη μια φορά ψευδόμενοι α μεταθέσετε τις πολιτιστικές ελπίδες των Κρητών στο μέλλον, σε μια προσπάθεια να υφαρπάσετε την ψήφο του με υποσχέσεις για άλλη μια φορά χωρίς αντίκρισμα;
3. Μπορεί ο Περιφερειάρχης της Κρήτης, αφού ο Υπουργός Πολιτισμού προσδιόρισε ποιο θα είναι το ποσόν που θα διατεθεί από το ΠΕΠ στην Κρήτη για τον πολιτισμό, να μας ενημερώσει, τι ποσά θα λάβουν από το Δ΄ΚΠΣ όλες οι άλλες δράσεις, αναλυτικά μία – μία χωριστά;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μιχάλης Καρχιμάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos