Συγκρότητα Λακωνίων

Τ.Ε.Ι.

Ερώτηση προς την Υπουργό Εθνικής Παιδείας με θέμα «Οι παραπλανητικές για το λαό του Λασιθίου απαντήσεις του Υπουργείου σας σχετικά με την επιπλέον ίδρυση 3 τμημάτων ΤΕΙ στο Νομό Λασιθίου διαψεύδονται περίτρανα από έγγραφα του ΤΕΙ Κρήτης!!!», κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Λασιθίου του Πα.Σο.Κ., Μιχάλης Καρχιμάκης.

Σ’ αυτήν αναφέρει:

Κυρία Υπουργέ,
Ανακοίνωση και έγγραφα του ΤΕΙ Κρήτης διαψεύδουν την παραπλανητική απάντηη του Υπουργείου σας στην υπΆ αριθμ. 6831/17-4-07 ερώτησή μας για την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεών σας περί επιπλέον ίδρυσης και λειτουργίας τριών τμημάτων ΤΕΙ στον Ν. Λασιθίου, με τελικό στόχο να αποτελέσουν σχολές με τα ήδη τρία λειτουργούντα στον Αγ. Νικόλαο, την Ιεράπετρα και τ Σητεία. Συγκεκριμένα, στην απάντηση που φέρει υπογραφή Υφυπουργού (!) αναφέρεται ψευδώς ότι δήθεν η υλοποίηση των δεσμεύσεών σας δεν προχωρεί επειδή «στο ΥΠΕΠΘ δεν έχει υποβληθεί σχετική πρόταση από το ΤΕΙ Κρήτης για την ίδρυση νέων Τμημάτων στο Νομό Λασιθίου»…
Πρόκειται για πλήρη στρέβλωση της πραγματικότητας, αφού:
(α) το ΤΕΙ Κρήτης έχει διαβιβάσει από τον Οκτώβρη του 2006 τις προτάσεις του για την ίδρυση των τριών αυτών νέων Τμημάτων στον ¶γιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα και τη Σητεία με το υπΆ αριθμ. 3049/Φ120/17-10-2006 έγγραφό του!
(β) ακόμα και μετά την αλλαγή εκ μέρους σας του θεσμικού πλαισίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση το ΤΕΙ Κρήτης άμεσα προσαρμόστηκε στο νέο θεσμικό πλαίσιο και υπέβαλλε εκ νέου πρόταση, η οποία θα συζητηθεί στο ΣΑΤΕ, το καθΆ ύλην αρμόδιο Συμβούλιο του ΥΠΕΠΘ, εντός των προσεχών ημερών.

Αποδεικνύεται ότι οι ψευδείς ισχυρισμοί στη απάντηση του Υπουργείου σας μόνο δύο πράγματα μπορεί να καταδεικνύουν: αφενός την πλήρη διάλυση του Υπουργείου σας, που πλέον προσανατολίζεται αποκλειστικά σε ρουσφετολογικές προεκλογικού χαρακτήρα παρεμβάσεις και αφεέρου την πρόθεση της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας να παραπλανήσει με ψεύδη τον Λασιθιώτικο λαό υποτιμώντας τη νοημοσύνη του και προσβάλλοντας το θεσμό του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Σε κάθε περίπτωση, η επιστράτευση ψευδών ισχυρισμών για να μεταθέσετε αλλού τις ευθύνες σας από τν μη υλοποίηση των δεσμεύσεών σας, δεν σας απαλλάσσει από αυτές αλλά τις επιτείνει.

Μετά τα παραπάνω ερωτάστε:
Τώρα που αποκαλύπτονται οι ανακρίβειες τις προηγούμενης παραπλανητικής απάντησής του Υπουργείου σας, προτίθεστε τελικά να εγκρίνετε τις προτάσεις του ΤΕΙ Κρήτης και να ανακοινώσετε και να δημοσιοποιήσετε επισήμως την απόφαση ίδρυσης τριών τμημάτων ΤΕΙ στο Λασίθι, καθώς και τον χρόνο έναρξης της λειτουργίας τους;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μιχάλης Καρχιμάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos