Μιχάλης ΚαρχιμάκηςΕκ νέου ερώτηση με αφορμή απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ για τον Κόμβο του Β.Ο.Α.Κ., στο Σίσι, κατέθεσε ο Βουλευτής Λασιθίου του Πα.Σο.Κ., Μιχάλης Καρχιμάκης.
Η ερώτηση έχει θέμα: Χρηματοδότηση κατασκευής κόμβου Σισσίου του βόρειου οδικού άξονα Κρήτης, επανέρχεται δεν σε παλαιότερα στοιχεία και ζητά πιο συγκεκριμένες απαντήσεις από τον Υπουρό.

Κύριε Υπουργέ,
Σε αναφορά που είχα καταθέσει στη Βουλή στις 30-6-2006 έθεσα το θέμα της χρηματοδότησης κατασκευής ανισόπεδου κόμβου Σισσίου του ΒΟΑΚ.
Στην απάντηση που μου δώσατε στη Βουλή, αναφέρετε ότι έχουν εγκριθεί η οριστική μελέτη και οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου, ότι συντάσσεται το Κτηματολόγιο, ώστε αμέσως μετά την κήρυξη της απαλλοτρίωσης, να προωθηθούν οι διαδικασίες για τον καθορισμό της προσωρινής τιμή μονάδος.
Ταυτόχρονα δε στην απάντησή σας, επιβεβαιώνεε ότι η κατασκευή του κόμβου κρίνεται απαραίτητη, γιατί με το υπό κατασκευή τμήμα του ΒΟΑΚ Σταλίδα – Μάλλια και το αμέσως συνεχόμενο Μάλλια όρια νομών Ηρακλείου – Λασιθίου που θα δημοπρατείτο 31-7-2006 θα αποτελέσει την ασφαλή σύνδεση του ΒΟΑΚ με το αναπτυγμένο τουριστικά παραιακό μέτωπο Σίσσι –Μίλατος.

Όμως ενώ αποδέχεστε ότι το συγκεκριμένο έργο είναι σημαντικό για την περιοχή, κλείνοντας την απάντησή σας, αοριστολογείτε, αναφέροντας ότι η ειδική Υπηρεσία του ΒΟΑΚ υπέβαλλε προς τη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Κρήτης σχετικό πίνακα των στοιχείων του έργου ώστε να ληφθεί υπόψιν για την ένταξη του έργου σε μελλοντική τροποποίηση του προγράμματος. Έτσι, λοιπόν, με αυτόν τον τρόπο, παραπέμπετε την κατασκευή του σημαντικού αυτού έργου στις Καλένδες.

Μετά τα παραπάνω ερωτάστε:
  • Προτίθεστε, αφού το έργο είναι ώριμο να το δημοπρατήσετε άμεσα;
  • Τι εννοείτε τελικά όταν μιλάτε για μελλοντική τροποποίηση προγράμματος; Μήπως είναι ένας εύσχημος τρόπος να δημιουργήστε για άλλη μία φορά ελπίδες που τελικά θα διαψευθούν;
  • Απαντήστε τελικά συγκεκριμένα, πότε και σε ποιο πρόγραμμα θα ενταχθεί το έργο προκειμένου να δημοπρατηθεί άμεσα;

Ο ερωτών Βουλευτής Μιχάλης Καρχιμάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos