μέρος του χωριού

Κριτσά

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα «Ανάγκη στελέχωσης του Περιφερειακού Ιατρείου Κριτσάς, με γιατρό και νοσηλευτικό προσωπικό», κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Λασιθίου του Πα.Σο.Κ., Μιχάλης Καρχιμάκης, μεταφέροντας αιτήματα των κατοίκων για αναβάθμιση του ιατρείου.

Πιο συγκεκριμένα:


Κύριε Υπουργέ,

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κριτσάς, με εντολή του Δημάρχου Αγίου Νικολάου, απέστειλε υπόμνημα προς την ΔΥΠΕ Κρήτης, προκειμένου, να εξετασθεί το αίτημα του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου κ. Εμμανουήλ Πάγκαλου, που εκφράζει και την ομοθυμία των κατοίκων της Κριτσάς, Κρούστα, Μέσα, Έξω Λακωνίων και Ταπών για την δημιουργία και κάλυψη δεύτερης θέσης Ιατρού καθώς και δημιουργία θέσης νοσηλεύτριας, προκειμένου το Ιατρείο της Κριτσάς να εξακολουθήσει να λειτουργεί κανονικά και να προσφέρει τις υπηρεσίες του απρόσκοπτα και αποτελεσματικά.
Είναι δε γνωστό ότι το Περιφερειακό Ιατρείο της Κριτσάς εξυπηρετεί τα δημοτικά διαμερίσματα Κριτσάς, Κρούστα, Μέσα και Έξω Λακωνίων και τον οικισμό Ταπών με μόνιμο πληθυσμό 3.850 κατοίκους και με αποστάσεις ανάμεσα στα διαμερίσματα το ελάχιστο 50 χιλιομέτρων.
Μέχρι πρόσφατα το Ιατρείο εξυπηρετούσαν εκτός του γιατρού μια μαία και μια νοσηλεύτρια. Η μαία σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, συνταξιοδοτήθηκε και τέλος του χρόνου συνταξιοδοτείται και η νοσηλεύτρια, οπότε και οι δύο θέσεις καταργούνται γιατί ήταν προσωποπαγείς.
Μετά λοιπόν τα παραπάνω αφού συνταξιοδοτούνται ή μαία και ή νοσηλεύτρια θα μείνει μόνο ο γιατρός γεγονός που σημαίνει ότι πάρα πολλές φορές το Ιατρείο θα μείνει κλειστό με αποτέλεσμα ο κόσμος θα μείνει χωρίς ιατρικές υπηρεσίες.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι από το βιβλίο κίνησης των ασθενών προκύπτει ότι το Ιατρείο αυτό αντιμετωπίζει 7.000 περιστατικά ετησίως, αριθμός που θεωρείται ιδιαίτερα υψηλός για μονοθέσιο Ιατρείο.

Μετά τα παραπάνω Ερωτάστε.

Προτίθεστε να εγκρίνετε άμεσα την κάλυψη θέσεων ιατρού και νοσηλύτριας στο Περιφερειακό Ιατρείο Κριτσάς του Δήμου Αγίου Νικολάου, προκειμένου να καλυφθούν οι υγειονομικές ανάγκες 4.000 περίπου κατοίκων των περιοχών Κριτσάς, Κρούστα, Μέσα και Έξω Λακωνίων και Ταπών;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μιχάλης Καρχιμάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos