ΚριτσάΕπανέρχεται με ερώτηση του που απευθύνεται στον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Λασιθίου Μιχάλης Καρχιμάκης, όσον αφορά στη λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Κριτσάς το οποίο έχει τελικά αρκετή κίνηση αφού αντιμετωπίζει περί τα 7000 περιστατικά τον χρόνο, ζητώντας του να στελεχωθεί με προσωπικό για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στον όγκο δουλειάς.

Αναλυτικά η ερώτηση του Βουλευτή:

Κύριε Υπουργέ,

Για άλλη μια φορά είναι υποχρεωμένος να επαναφέρω το θέμα που έχουν θέσει και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κριτσάς και ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου και που αφορά τη λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Κριτσάς.
Συγκεκριμένα, υπάρχει απαίτηση για τη δημιουργία και κάλυψη δεύτερης θέσης ιατρού, αλλά και η κάλυψη θέσης νοσηλεύτριας, προκειμένου το ιατρείο της Κριτσάς να εξακολουθήσει να λειτουργεί κανονικά και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα δημοτικά διαμερίσματα Κριτσάς, Κρούστα, Μέσα και Έξω Λακωνίων και στον οικισμό των Ταπών με μόνιμο πληθυσμό 3.850 κατοίκων.
Πρέπει να σημειωθεί ότι από το βιβλίο κίνησης των ασθενών, προκύπτει ότι αντιμετωπίζονται 7000 περιστατικά ετησίως, αριθμός ιδιαίτερα υψηλός για μονοθέσιο ιατρείο.
Σε απάντηση δε που δώσατε σε αναφορές που είχα καταθέσει στη Βουλή δεσμευτήκατε ότι θα αντιμετωπισθεί το θέμα της έλλειψης και ιατρού και νοσηλεύτριας.

Μετά τα παραπάνω ερωτάστε:

  • Πότε προτίθεστε ακριβώς χρονικά να στελεχώσετε το Περιφερειακό Ιατρείο Κριτσάς, προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετεί με επάρκεια τους 3850 κατοίκους των Δημοτικών Διαμερισμάτων Κριτσάς, Κρούστας, Μέσα και Έξω Λακωνίων και του οικισμού των Ταπών;


Ο ερωτών Βουλευτής

Μιχάλης Καρχιμάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos