ΘερμοκήπιοΕρώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη, με θέμα, «Φθηνό πετρέλαιο για τους αγρότες.», κατέθεσε ο βουλευτής Λασιθίου του Πα.Σο.Κ., Μιχάλης Καρχιμάκης, στην οποία τονίζει ότι:
Είναι γνωστό ότι το αγροτικό εισόδημα κάθε μέρα που περνάει μειώνεται όλο και περισσότερο λόγω της πτώσης των τιμών πώλησης των αγροτικών προϊόντων και της μεγάλης αύξησης του κόστους των αγροτικών εφοδίων (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, καύσιμα).

Ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές, όπου εκτός από την κίνηση των αγροτικών μηχανημάτων το πετρέλαιο χρησιμοποιείται και για άλλες αγροτικές δραστηριότητες, η συμμετοχ του στο κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων είναι πολύ μεγάλη.
Ύστερα από την πρόσφατη αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των καυσίμων και τις προβλεπόμενες αυξήσεις που θα ακολουθήσουν είναι φανερό ότι το κόστος του πετρελαίου γι τους αγρότες γίνεται δυσβάστακτο, προκαλώντας μείωση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών προϊόντων.
Αυτό που χρειάζεται είναι η εξασφάλιση φθηνού πετρελαίου για τους αγρότες.

Μετά τα παραπάνω ερωτάστε:

Είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης η χορήγηση φθηνού πετρελαίου για αγροτική χρήση και πότε θα εφαρμοστούν συγκεκριμένα μέτρα, που καθίστανται απαραίτητα ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που η κρση στη Μέση Ανατολή έχει εκτινάξει τις τιμές στα ύψη;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μιχάλης Καρχιμάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos