συγκέντρωση στο Δρήρος
συγκέντρωση στο Δρήρος

Συγκέντρωση κατά της κατάργησης του αστυνομικού τμήματος Νεάπολης, έγινε το βράδυ της Παρασκευής (19/2) στο σινέ Δρήρος στη Νεάπολη, μετά από πρωτοβουλία της της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης. Στο Δρήρος βρέθηκε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Νικος Συλλιγάρδος, ο εμπορικός σύλλογος, αλλά και ο Μητροπολίτης Πέτρας και πλήθος κόσμου.

Στις απουσίες καταγράφονται, οι βουλευτές Λασιθίου, αλλά και εκπρόσωποι της αστυνομίας.

όχι και τόση συμμετοχή
όχι και τόση συμμετοχή

Αν και η συζήτηση κύλησε κυρίως με πολλά παράπονα για την εγκατάλειψη και παραμέληση της Νεάπολης, δεν εκδόθηκε κάποιο ψήφισμα. Ο κόσμος της Νεάπολης θα βγει στους δρόμους ήταν το γενικό συμπέρασμα, αφού όμως είχε προηγηθεί αρκετή κριτική για τα αποτελέσματα των διεκδικήσεων εν γένει σε ότι αφορά τον τόπο.

Το οξύμωρο της υπόθεσης, το αστυνομικό τμήμα της Νεάπολης, έχει ουσιαστικά αποδυναμωθεί και βαίνει προς κατάργηση, ενώ στο απέναντι κτίριο συνεχίζει να υφίσταται το τμήμα της τροχαίας του Βόρειου Οδικού Άξονα, ιδέα του πρωην υπουργού Μ. Όθωνα, με περιοχή ευθύνης σχεδόν από το ΚΤΕΟ Ηρακλείου έως τη Παχεία Άμμο, με λίγο προσωπικό και αμφίβολα αποτελέσματα.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos