Πόση ώρα θα θέλει πλέον το περιπολικό να φτάσει εδώ;

Βάι, Σητεία

Τουλάχιστον ανησυχία για την ασφάλεια της υπαίθρου προκαλεί η απάντηση που έδωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης, στον Βουλευτή Λασιθίου Μιχάλη Καρχιμάκη, για το μέλλον των αστυνομικών τμημάτων και σταθμών στο νομό Λασιθίου. Πέρα από την αναβάθμιση σε τμήμα του Αστυνομικού σταθμού Κουτσουρά, καταργούνται μια σειρά σταθμοί, με αβέβαιο τον τρόπο πλέον αστυνόμευσης των συγκεκριμένων περιοχών.

Η πλήρης απάντηση του Υφυπουργού.

Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ, σας γνωρίζουμε ότι, με την υφιστάμενη οργανωτική δομή των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, προβλέπεται η λειτουργία των Αστυνομικών Σταθμών Κριτσάς, Καλού Χωριού, Σχίσματος (υπάγονται στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου), Ψυχρού, Τζερμιάδου (υπάγονται στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης), Τουρλωτής, Κουτσουρά, Χανδρά, Παλαιοκάστρου, Λιθινών, Ζάκρου (υπάγονται στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας), Παχειάς Άμμου και Μύρτου (υπάγονται στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας).
Με τις διατάξεις του σχεδίου προεδρικού διατάγματος, για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών Υπηρεσιών της Κρήτης που προωθεί το Υπουργείο μας και έχει διαβιβασθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την κατά νόμο επεξεργασία του, προβλέπεται η προαγωγή του Αστυνομικού Σταθμού Κούτσουρα σε Αστυνομικό Τμήμα Μακρύ Γιαλού, η διατήρηση του Αστυνομικού Σταθμού Τζερμιάδου και η μετονομασία του σε Αστυνομικό Σταθμού Οροπεδίου Λασιθίου που θα υπάγεται στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης. Επίσης προβλέπεται η κατάργηση των Αστυνομικών Σταθμών, Κριτσάς, Καλού Χωριού, Σχίσματος, Ψυχρού, Τουρλωτής, Παλαιοκάστρου, Λιθινών, Ζάκρου, Μύρτου και Παχειάς Άμμου.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΗΝΟΦΩΊΉΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από manos