Τζερμιάδων

Οροπέδιο Λασιθίου

Μερικά προβλήματα αντιμετώπισαν και οι κάτοικοι του νομού Λασιθίου από την κακοκαιρία Κάποιες υπόγειες κατοικίες πλημμύρισαν σε ¶γιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεα, ενώ κατολισθήσεις σε σημεία του εθνικού οδικού δικτύου και κάποια σπασμένα δέντρα στο τοπικό δίκτυο δημιούργησαν πρόσκαιρα προβλήματα στους οδηγούς.

 
Η δυνατ βροχόπτωση και η ομίχλη αποτέλεσαν ιδιαίτερο κίνδυνο για τους οδηγούς με προορισμό τη Σητεία ειδικά στο ορεινό δίκτυο του εθνικού δρόμου.
 
Αντίθετα σημαντικές καταστροφές έχουν υποστεί οι καλλιέργειες στο Οροπέδιο Λασιθίου, αό την παρατεταμένη κακοκαιρία των τελευταίων ημερών. Οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που έπληξαν χθες την περιοχή σε συνδυασμό με την καταιγίδα που εκδηλώθηκε, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα κυρίως στον αγροτικό κόσμο.
 
Οι καταστρφές στα κηπευτικά και τα φρούτα (μήλα) είναι μεγάλες όπως επισημαίνουν οι παραγωγοί ενώ καταγράφηκαν ζημιές σε δύο σπίτια στο Τζερμιάδω και πλημμύρισαν αποθήκες σε διάφορα σημεία του Οροπεδίου.
 
«Για μια ακόμα δοκιμασία της περιοχής», έκανε λόγο λόγο ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιώργος Μηλιαράς, μετά από επαφές που είχε με παραγωγούς του Οροπεδίου, οι οποίοι αναφέρουν ότι θα υποστούν μια μεγάλη απώλεια εισοδήματος.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos