καταστροφή παραλιακού Σητείας, σύσκεψη Δελημπαλταδάκη
η κατάσταση του παραλιακού δρόμου προς Πετρά

Στις 05-01-2017 με πρωτοβουλία του περιφερειακού συμβούλου Λασιθίου κου Γιώργου Δελημπαλταδάκη συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο Σητείας εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων και τοπικής αυτοδιοίκησης

με σκοπό να συζητήσουν ένα και μόνο θέμα. Την αποκατάσταση της καταστροφής του δρόμου στον Πετρά και του σύστοιχου τμήματος της παραλίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν: ο κος Γεωργαλάκης Βασίλειος πρόεδρος των αυτοκινητιστών ταξί, ο κος Δελημπαλταδάκης Γεώργιος περιφερειακός σύμβουλος Λασιθίου, ο κος Ζερβάκης Γεώργιος περιφερειακός σύμβουλος Λασιθίου, ο κος Κακουράκης Ιωάννης πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σητείας, ο κος Καραμανωλάκης Νικόλαος επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Σητείας, ο κος Κεκερίδης Κωνσταντίνος πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Ζάκρου, ο κος Κοξαράκης Κωνσταντίνος πρόεδρος καταλυμάτων Ιτάνου, ο κος Κριθαράκης Εμμανουήλ πρόεδρος ομοσπονδίας επαγγελματιών και βιοτεχνών νομού Λασιθίου και πρόεδρος ηλεκτρολόγων νομού Λασιθίου, η κα Νικητάκη Μάρω πρόεδρος εμπορικού συλλόγου Σητείας, ο κος Παπαδάκης Εμμανουήλ εκπρόσωπος του δημοτικού διαμερίσματος Παλαικάστρου, ο κος Πατεράκης Θεόδωρος δήμαρχος Σητείας και η κα Πετράκη Πελαγία Aντιπεριφερειάρχης Λασιθίου.

Μετά από την ενημέρωση που έγινε από την Aντιπεριφερειάρχη και το Δήμαρχο για την πορεία και την εμπλοκή του έργου, τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις, οι παρευρισκόμενοι κατέληξαν ΟΜΟΦΩΝΑ σε μια κλιμακωτή πορεία δράσεων μέχρι την επίλυση του προβλήματος. Ως πρώτο βήμα αποφασίστηκε η επικοινωνία με τους βουλευτές του νομού Λασιθίου με σκοπό τη επίσκεψη στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κο Παναγιώτη Κουρουμπλή. Από τον Υπουργό θα απαιτηθεί, με παρέμβαση του είτε προς διάφορα θεσμικά αρμόδια όργανα είτε με νομοθετική ρύθμιση, η λύση του προβλήματος εντός ολίγων μηνών αντί ολίγων ετών που απαιτούνται εάν υιοθετηθεί η διαδικασία των πολλαπλών αδειοδοτήσεων και μελετών που ακολουθείται σήμερα. Για τη λύση του προβλήματος απαιτείται κατά αρχήν η επισκευή – προστασία του δρόμου και στη συνέχεια η αποκατάσταση της παραλίας σύμφωνα με τη μελέτη του καθηγητή Θ. Καραμπά.

Εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση, η παραπάνω ομάδα ενισχυμένη και με εκπροσώπους άλλων φορέων που εκ παραδρομής αλλά και στενότητας χρόνου δεν κλήθηκαν, θα προχωρήσει σε όποιες νέες δράσεις ή κινητοποιήσεις συναποφασιστούν, με γνώμονα πάντα την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος. Όσο χρονίζει η λύση του παραπάνω προβλήματος κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, επίκειται η πρόκληση ατυχημάτων με τραυματισμούς και υλικές ζημιές, καραδοκεί η πιθανότητα αποκοπής του ανατολικού τμήματος της πρώην επαρχίας Σητείας και διακυβεύεται η όποια προσδοκώμενη ανάπτυξη της περιοχής.

Τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνο η τοπική κοινωνία.

Σητεία 10-01-2017

Δελτίο Τύπου του Περιφερειακού Συμβούλου Λασιθίου Γ. Δελημπαλταδάκη

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos